1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fradival a Föld körül

Szerző

Kiadó: FTC Baráti Kör
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Ferencvárosi Torna Club történetének egy része távol a hazától, távol az Üllői úti otthontól játszódott. Ezt mindjárt büszkeséggel is említhetjük, hiszen ahhoz, hogy külföldön "kíváncsiak"... Tovább

Előszó

A Ferencvárosi Torna Club történetének egy része távol a hazától, távol az Üllői úti otthontól játszódott. Ezt mindjárt büszkeséggel is említhetjük, hiszen ahhoz, hogy külföldön "kíváncsiak" legyenek a Ferencvárosra, hogy meghívják a Föld félszáz országába, nos ezért sikereket kellett elérnie.
A Ferencváros hazai sikerei pedig a világ számtalan helyén folytatódtak, és az FTC nevét sokszor a legjobbakéval együtt emlegették.
A Ferencváros történetének első 85 évében közel 300 külföldi városban szerepeltek a klub labdarúgói. Volt ahol csak egyszer-egyszer, de néhány híres város bizony sűrűn előfordult a Fradi képzeletbeli útinaplójában. Az FTC labdarúgó szakosztályának 85. éves fennállása alkalmából visszapillantunk ezekre a külföldi utakra, mérkőzésekre, és a kis történeteken keresztül azokra, akik e patinás klubot egykoron ország-világ előtt képviselték. Emlékeket - amelyekbe nem csak a mérkőzések, gólok tartoznak bele, hanem az utazással, az illető városokban történtekkel kapcsolatban szinte minden. Városnéző séták, bankettek, kirándulások, látogatások vagy éppen magyar emlékmű megkoronázása... És még egy újdonság. Tudja Ön, hogy miként alakult ki New York neve? Nos összeállításunkban ezeket az etimológiai érdekességeket is feltüntetjük a Fradi "világjárása" kapcsán.
Képzeletbeli utazásunk három "félidőt" igényel - azaz három kis kötetben kapják kézbe az egykori emlékek felidézését. Jelen kiadványunkban ABC sorrendben egy-egy város Fradival való kapcsolatáról szólunk, majd mindezt még két következő kötetben folytatjuk.
A lexikális igények, valamint a nemzetközi propagandaanyag rögzítése, és természetesen a jobb tájékozódás miatt azonban még kívánatos országról országra csapatonként is feltüntetni az FTC valamennyi nemzetközi mérkőzését. Az első kötet így ezzel a - nem mindennapos - összeállítással is kiegészül.
Na, de tartsunk sort és kezdődjék városról városra a ferencvárosi emlékidézés... Vissza

Nagy Béla

Nagy Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Fradival a Föld körül Fradival a Föld körül Fradival a Föld körül Fradival a Föld körül Fradival a Föld körül

A borító kopott, elszíneződött. Az előlapon bejegyzés és gyermekrajz látható.

Állapot:
1.930 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba
konyv