1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Futballkrónika 1901-1959

Válogatott mérkőzések, válogatott történetek

Szerkesztő

Kiadó: Sportpropaganda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 272 oldal
Sorozatcím: MLSZ-Kiskönyvtár
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-7542-41-8
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar Labdarúgók Szövetsége 80 éves. Amikor e sorokat írom, bizony kissé meghatódva gondolok arra, hogy nekem adatott meg az a megtisztelő feladat, hogy e nevezetes évfordulón a Szövetség... Tovább

Előszó

A Magyar Labdarúgók Szövetsége 80 éves. Amikor e sorokat írom, bizony kissé meghatódva gondolok arra, hogy nekem adatott meg az a megtisztelő feladat, hogy e nevezetes évfordulón a Szövetség elnökeként labdarúgásunk érdekében tevékenykedjem.
Emlékképek vonulnak el szemeim előtt: a harmincas, negyvenes évek labdarúgói, majd az ötvenes, hatvanas évek "aranycsapata"! Mennyi felejthetetlen közös és személyes emlék... Nevek, amelyek a magyar labdarúgás aranykönyvébe kívánkoznak. Nevek, amelyeket kötelességünk megőrízni.
Bízom abban, hogy ez a könyv is - az adott kereteken belül - méltó emléket állít azon labdarúgóinknak, akik címeres mezben oly sokszor képviselték hazánk színeit. A "Futballkrónika" külön értékének tartom, hogy a már sokak részére feldolgozott nagyválogatott mérkőzésekkel kapcsolatban Nagy Béla barátom tudott valami mást, az eddigiektől eltérőt produkálni. Fellapozva régi újságokat, azt vetette papírra, amit akkor írtak, mondtak - s ezzel hangulatában a régmúltba viszi az olvasót. Ez egy óriási energiát, kitartást igénylő munka. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy e mellett feldolgozta a "kisválogatott" mérközések teljes magyar adattárát.
Ez eddig Szövetségünknek sem volt meg, így hézagpótló, rendkívül értékes munkának tartom. A "kisválogatottak" (B-, utánpótlás, ifjúsági) is megérdemlik hogy nevük ne vesszen el a feledés homályába, hiszen a magyar színekért küzdöttek, mellükön címeres mez feszült.
Számtalanszor álltam a pálya szélén a rádió mikrofonja előtt és csapatunkkal, nézőinkkel én is meghatódva hallgattam Himnuszunkat.
Ezt megszokni, könnyes szem nélkül végighallgatni nekem sohasem sikerült. Ott a pálya szélén s később az elnöki díszpáholyban sem. Meggyőződésem, hogy a magyar labdarúgás szakembereink, szurkolóink szívügye. Bízom abban, hogy a közeljövőben közös erőfeszítéseink meghozzák a régen várt sikert.
Az MLSZ 80 éves évfordulóját ennél szebben nem is ünnepelhetnénk...

Szepesi György
az MLSZ elnöke Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Futballkrónika 1901-1959 Futballkrónika 1901-1959 Futballkrónika 1901-1959 Futballkrónika 1901-1959

Néhány oldalon aláhúzások láthatóak.

Állapot:
1.880 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv