1.034.669

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki kicsoda a Ferencvárosi Torna Club történetében?

Alberttól Mucháig

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: FTC
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-024-675-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ritkán adódik, hogy az ember előszót írjon egy olyan könyv első oldalára, ahol aztán néhány lappal később őróla is megemlékeznek. Márpedig Nagy Béla közel háromszáz ferencvárosit felvonultató... Tovább

Előszó

Ritkán adódik, hogy az ember előszót írjon egy olyan könyv első oldalára, ahol aztán néhány lappal később őróla is megemlékeznek. Márpedig Nagy Béla közel háromszáz ferencvárosit felvonultató munkájában elnöktől, sportvezetőktől kezdve, élsportolók, "egyszerű" és híres szurkolókig mind együtt alkotják ezt a sajátságot Fradi pantheont.
Az egyesületi történetírásban már alaposan megismerhettük Nagy Béla összeállításából, mi, mikor és hogyan is történt az FTC-ben? Ezzel úttörő jellegű munkát végez, hiszen az egyesületi történetírás nem az agyonpublikált munkák közé tartozik.
Most ismét egy új vállalkozás első hajtása okozhat majd a fradistáknak örömet. Eddig ugyanis sportegyesületi "Ki, kicsoda?" még nem látott napvilágot. Elképzelhető, hogy milyen gyűjtőmunka szükséges egy ilyen könyv - amely félig már lexikon - összeállításához. Azt, hogy mégsem lexikont tart kezében az olvasó, mindjárt észreveszi, amikor egyes sportolóknál a közölt tényanyag után, ha csak egy mondat erejéig is, de ott az érzelmi kifejezés, a "Fradi-szíves" megnyilatkozás.
Amikor tisztelettel emlékezem az egykori fradistákra, napjaink ferencvárosi érzelmű sportbarátainak csak azt kívánhatom, hogy hasonlóan a nagy elődökhöz, alkossanak nagyot - ki-ki a saját területén: a sportpályán, edzőteremben, vagy akár az íróasztalnál - hogy ezáltal is növekedjen az a tábor, amelyről a későbbiekben a krónikák dicsérően emlékeznek. Vissza

Nagy Béla

Nagy Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ki kicsoda a Ferencvárosi Torna Club történetében? Ki kicsoda a Ferencvárosi Torna Club történetében?

A borító sarka kopott.

Állapot:
2.440 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba
konyv