Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy Előd (dedikált példány)

Fordító
Róla szól
Fotózta

Kiadó: Grimm Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 158 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 963-7460-08-x
Megjegyzés: Nagy Előd festőművész által dedikált példány. Színes és fekete-fehér reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Aki a látvány élményéből kiinduló, ám onnan kiemelkedő, egyéni hangú természetelvű festészet iránt érdeklődik örömmel fogja forgatni ezt a kiadványt, mely Nagy Előd művészetéről ad átfogó képet,... Tovább

Előszó

Aki a látvány élményéből kiinduló, ám onnan kiemelkedő, egyéni hangú természetelvű festészet iránt érdeklődik örömmel fogja forgatni ezt a kiadványt, mely Nagy Előd művészetéről ad átfogó képet, áttekint egy terjedelmes és sokszínű munkásságot és életutat, bepillantást enged egy energikus, rendkívüli vitalitással és alkotóerővel teli művészszemélyiség műhelyébe, s az alkotómunkából egy olyan keresztmetszetet ad, amely az alkotó számára is megnyugtató esszencia.
Vannak alkotók, akik igen messze kerülnek szakmai életútjuk során a szülőföldtől, a korai művészi szemlélettől, s vannak olyanok, akiknek egész életében és szakmai alkotómunkásságuk során meghatározóak vagy legalábbis folyamatosan befolyásolóak ezek a körülmények. nagy Előd ebbe a második típusba tartozik, ugyanakkor igen intenzív mozgékonyság jellemző személyiségére. Nagy Előd számára rendkívül fontos, hogy pestújhelyi művész... Vissza

Fülszöveg

"Engem a Valóság éltet, abba kapaszkodom minden munkámban. Ha egy képből eltűnik az ábrázolás, számomra az egész ügy érdektelen (...) Nem gyártok divatos elméleteket és nem is követem azokat." - írja egyhelyütt.
A sokat utazó művész ragaszkodik hazájához, elsősorban itt találja meg motiváló, inspiráló tényezőit- Szépen vall erről egy nyilatkozatában: "Tény, hogy számomra mindig az volt az elsődleges, ami itthon történt, történik. Minden gyökerem ideköt. Ennek az országnak drukkolok. Hasznos ennek szeretnék lenni - ha hagyná! Belém ivódtak Ratkó József szavai: "Meg kell lakni a hazát!" Eszerint kellene élni."

Témakörök

Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nagy Előd (dedikált példány) Nagy Előd (dedikált példány) Nagy Előd (dedikált példány) Nagy Előd (dedikált példány) Nagy Előd (dedikált példány) Nagy Előd (dedikált példány) Nagy Előd (dedikált példány)

Szép, tiszta példány.

A címlapon Nagy Előd festőművész névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!