1.034.201

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Vasutasok és Hajósok Országos Szabad Szakszervezete Országos Központjának jelentése 1946. évi munkájáról

Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: További kapcsolódó személyek a kötetben találhatók.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

"A Vasutas Szakszervezet életében ennek az évkönyvnek a kiadásával adódik először alkalom arra, hogy az elért eredményekről írásban számolhatunk be tagjainknak. A Szakszervezet két... Tovább

Előszó

Részlet:

"A Vasutas Szakszervezet életében ennek az évkönyvnek a kiadásával adódik először alkalom arra, hogy az elért eredményekről írásban számolhatunk be tagjainknak. A Szakszervezet két évvel ezelőtti újjáalakítása óta folytatott munkájáról, a lefolyt ismeretes események miatt, nemhogy írásban, de még szóval sem igen tudtuk tagjainkat tájékoztatni.
Sokan úgy gondolják, hogy szakszervezetünknek, amely szerintük még nem töltötte be második életévét sem, 'oly sok beszámolni valója nincsen. Az elért eredményeket egyszerűen elkönyvelik, mint egy fiatal és törekvő szakszervezet munkáját és nem gondolnak arra, illetve nem tudják - különösen a fiatalabb vasutas kartársak, - hogy szakszervezetünk milyen nagy horderejű eredményeket ért el s hogy a szakszervezetünk által elért eredmények tulajdonképpen több évtizedes munkának az eredményei.
Nem igen tudják, hogy szakszervezetünk nem teljesen új, hanem hosszú évtizedekre visszanyúló és tradíciókkal rendelkező múltja van és csupán a kényszerítő hatásokra kellett beszüntetnie működését. Már akkor el voltunk készülve, hogy ez a kényszer-szünet hosszú ideig fog tartani és bizony ez az idő elég is volt ahhoz, hogy azokon kívül, akik nem estek ki a mozgalomból, kevesen vettek tudomást arról, hogy szakszervezetünk él és létezik, hogy az adott pillanatban felszínen folytathassa a föld alatt elkezdett munkát. Így adódott, hogy a felszabadulás első perceiben, egy megfelelően organizált szervezet kezdte meg működését, amelynek működését lehet ugyan kritizálni, tagadhatatlan tény azonban, hogy ezt a folyamatosságot mindenkinek el kell ismernie, aki egy kicsit tisztában van a szervezeti élettel, illetve tömegmozgalmakkal." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv