1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Bolyai-Gauss levelezés

Bevezetés és felhívás géniuszok műhelyébe

Szerkesztő
Kapcsolódó személy

Kiadó: Better Kiadó-Püski Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-86040-7-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
(...) E levél aligha jut még ebben az esztendőben kezeidhez, jelentsd a következőben, mikor kaptad meg: december utolsó napja legalább az utolsó nap lesz, amelyet még ezerhétszáznak... Tovább

Előszó

Részlet:
(...) E levél aligha jut még ebben az esztendőben kezeidhez, jelentsd a következőben, mikor kaptad meg: december utolsó napja legalább az utolsó nap lesz, amelyet még ezerhétszáznak mondunk (bárha mikrologikusabban értelmezők az évszázad végét még egy esztendővel odább teszik), számomra különösen szent lesz, jegyezd meg hát, hogy amikor itt éjfél lesz, akkor nálatok az éjfél már egy órával előbb eltelt. Ily ünnepi alkalmakkor szellemem magasabb lelki állapotba, egy más szellemi világba hatol; a tér elválasztó falai eltűnnek, sáros, kicsinyes világunk mindazzal, ami itt nekünk oly nagynak tűnik, oly boldogtalanná és oly boldoggá tesz, eltűnik, és hallhatatlan, tiszta szellemként állok, egyesülve mindazon jóval és nemessel, amelyek bolyongókat ékesítették és amelyek testét tér vagy idő választotta el az enyémtől és élvezem a magasabb életet, a jobb örömöket, amelyeket áthatolhatatlan fátyol most, a döntő pillanatig elrejt szemünk elől. (...)
C. F. G. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv