1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer áruismeret

Kereskedelmi dolgozók számára

Szerző

Kiadó: Kereskedelmi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 305 oldal
Sorozatcím: Kereskedelmi Szakkönyvtár-Áruismeret
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mikor megbízást kaptam, hogy e könyvhöz előszót írjak, elsősorban gondolkodni kezdtem, mi is a célja az „előszónak" egy ismeretterjesztő könyvnél? Úgy hiszem, egyik feladata, hogy az olvasót... Tovább

Előszó

Mikor megbízást kaptam, hogy e könyvhöz előszót írjak, elsősorban gondolkodni kezdtem, mi is a célja az „előszónak" egy ismeretterjesztő könyvnél? Úgy hiszem, egyik feladata, hogy az olvasót megismertesse a könyv kiadásának előzményeivel, tette szükségessé megírását. Feladata, hogy megírja, kinek a részére készült és milyen szempontok játszottak közre megszerkesztésénél. A másik - és véleményem szerint legfontosabb - feladata az „előszónak", hogy megtanítsa az olvasót a könyv használatára. Egy ismeretterjesztő könyv eszköz a munka könnyebb, jobb elvégzéséhez és ennek az eszköznek a használatát meg kell tanulni! Mi volt a cél az „Élelmiszer Áruismeret" megjelentetésével?
A Kereskedelmi Könyvkiadó nagy feladatot vállalt, amikor megbízta a komoly elméleti és gyakorlati szakemberekből álló munkaközösséget egy olyan élelmiszer áruismereti könyv megírásával, mely egyrészt arra alkalmas, hogy a kereskedelmi iskolák és továbbképző tanfolyamok tananyagaként szerepeljen, másrészt - a szabványokra támaszkodva - alapja lehessen a boltok dolgozói áruátvételi munkájának, és segítse őket a minőség megvédése iránti törekvésükben.
A könyv kétségtelenül nagy előrehaladást jelent az eddig szórványosan megjelent élelmiszer áruismereti kiadványokkal szemben. Már az a körülmény, hogy az egyes áruk leírása általában a szabványokon alapszik, alkalmas arra, hogy az eddig kiskereskedelmi vonalon, alig ismert szabványokat a dolgozókhoz közelebb hozza és ezzel élővé téve őket, felhasználásukat elősegítse. A könyv nagy erénye, hogy megismerteti a kereskedelem dolgozóival az élelmiszeráruk gyártásának módjait, és szakszerű, tudományos alapon álló, de mégis aránylag könnyen érthető módon írja le az áru útját a termelőtől a fogyasztóig. Leírja, az egyes áruk hibáit, hogy ezek miképpen állanak elő a termelés, szállítás vagy az üzletben való helytelen kezelés következtében, és ezzel lehetőséget nyújt a bolt dolgozóinak a hibás áru felismerésére és - esetleg a maguk vonalán - a hiba megismétlődésének kiküszöbölésére. Ez a könyv hasznos tankönyve lesz a belkereskedelmi iskolák tanulóinak. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Mintavétel 5
Kiss Péter: Lisztek 9
Enyedi László: Sütő- és tésztaipari termékek 16
Sebők Lajos: Hántolt és hántolatlan termékek, olajtartalmú magvak 32
Ravasz László: Cukor- és édesipari termékek 46
Ravasz László: Ízesítőszerek 77
Ravasz László: Élvezeti cikkek és vegyes áruk 93
Verhás Jenő: Borok, sörök, szeszes- és üdítőitalok 114
Nagy Ferenc: Húsok, húskészítmények, húskonzervek, zsiradékok 130
Nagy Ferenc: Baromfifélék és tyúktojás 159
Nagy Ferenc: Hal és vad 172
Herdt Miklós: Tej és tejtermékek 184
Szováti Viktor: Zöldségfélék, burgonya 211
Szováti Viktor: Gyümölcsök 232
Mara József: Tartósított növényi és vegyes összetételű készítmények, elkészített ételek 252
Szováti Viktor: Kiegészítő áruk 296
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv