1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dunántúli szakácskönyv (rossz állapotú)

Ezernél több sikerült étel és hasznos tudnivalók leirása

Szerkesztő

Kiadó: Pallas Részvénytársaság Nyomdája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 390 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Saját tapasztalata nyomán összeállította, magyarázatokkal ellátta és szerkesztette alsószopori Nagy Ferencné. Második kiadás. Pallas részvénytársaság nyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Azáltalános érdeklődés, amelylyel szerény kis művem a közönség körében találkozott, késztet annak újbóli kiadására.
Nem mondhatom ugyan, hogy ez valami jövedelmező vállalat volna. Az írói... Tovább

Előszó

Azáltalános érdeklődés, amelylyel szerény kis művem a közönség körében találkozott, késztet annak újbóli kiadására.
Nem mondhatom ugyan, hogy ez valami jövedelmező vállalat volna. Az írói mesterség - legalább szakácskönyvek terén - Rockefellereket nem teremt. Örülünk, ha könyvünkre nem fizetünk rá. Oly sokba kerül annak előállítása. De anyagi siker helyett, erkölcsiben annál több részem volt, ami megelégedéssel tölt el - mert hisz ezután áhítoztam. Nincs szép hazánknak olyan tája, ahonnan üdvözlő és hálás nyilatkozatok ne érkeztek volna, amiért, hogy az azokban foglalt szavakkal éljek: «közkincscsé avattam háziasszonyi ismereteimet».
A sok elismerő nyilatkozat ellenében volt azonban egynéhány, amely a mű rövidségét kifogásolta, keveselte a francia konyhaművészet reprodukcióit, szóval nagyon is egyszerűnek minősítette.
Megvallom, ez a kritika megnyugtatott. Könyvem megírásánál éppen az egyszerű, puritán felfogás vezetett. Hogyan lehet jól, ízletesen; a hygiénának megfelelően és a mai drága világban mégis takarékosan főzni? Ezt akartam szakácskönyvemmel dokumentálni. Hogy azonban minél többet nyújthassak kis keretben, azért tömörítettem lehetőleg az ételleírások rendes szóáradatát, azt remélve, hogy úgyis csak kedves háziasszony-társnőim fogják lapjait forgatni és örülnek, hogy rövid stylben vannak tartva. Ámde dacára az általános és folyton hangoztatott cseléd-mizériának, háziasszonyaink zöme restel maga a tűzhely elé állni. Sőt még a könyvet is a szakácsnékra bízzák, forgassák azok a főzőkanalat és a könyv lapjait egyaránt. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv