1.034.785

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Lófejűek, pöfögők" a vaspályán (minikönyv)

Szemelvények a száz éve indult szegedi lóvasút történetéből

Szerző
Lektor

Kiadó: Szegedi Nyomda
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 6 cm
ISBN: 963-02-4044-0
Megjegyzés: Könyvtervező: Tamás László, Varga József Nyomda: Szegedi Nyomda Kiadási alkalom: A Szegedi Közlekedési Vállalat centenáriumi ünnepségére készítették a Szegedi Nyomda MTESZ Miniatűrkönyv Klub tagjai jelentős társadalmi munkában. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 59 x 61 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az 1983-85 közötti időszakban Szeged tömegközlekedése több jubileumi évfordulót köszönthetett. 100 évvel ezelőtt 1884. július 1-én indult meg a lóvasúti közlekedés. A zöld batárokat 25 évvel később... Tovább

Előszó

Az 1983-85 közötti időszakban Szeged tömegközlekedése több jubileumi évfordulót köszönthetett. 100 évvel ezelőtt 1884. július 1-én indult meg a lóvasúti közlekedés. A zöld batárokat 25 évvel később váltották fel a csilingelő villamosok.
1985-ben a Szegedi Közlekedési Vállalat centenáriumát ünnepli. Jogelődjét, a Szegedi Közúti Vaspálya Részvénytársaságot 1885. március 26-án jegyezték be a kereskedelmi társascégek jegyzékébe.
A vállalat évszázados története, fejlődése sok érdekességet tartogat az érdeklődők számára. Sajnos, ez ideig nagyon kevés publikáció jelent meg városunk közlekedéstörténetéről, az erre irányuló kutatások eredményeiről.
Az olvasók szíves figyelmébe ajánlom e kiadvány szerzőpárosának - mindketten a Szegedi Közlekedési Vállalat munkatársai - színvonalas munkáját. Hiteles korképet rajzoltak a szegedi tömegközlekedés legrégibb időszakáról, a lóvasút történetéről. Az archív dokumentumok, korabeli sajtócikkek révén bepillanthatunk a múlt már-már elfeledett világába, s elgondolkodhatunk azon, milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül a közlekedés.
Ez a történet csupán töredéke az elmúlt évszázadnak, mégis tartogat mondanivalót a mának: a fejlődés örök folyamatának középpontjában az alkotó ember áll. A közlekedési eszközök korszerűsítése, az egymásért végzett szolgáltatás javítása a jelen, s a jövő egyaránt aktuális feladata, követelménye.
Mi, a közlekedésben, a közlekedésért dolgozók mindannyian tudjuk, hogy a jövő krónikásai egyszer majd történelmet írnak rólunk is. Munkánkat úgy kell végeznünk, hogy elismeréssel szóljanak róla az elsárgult lapok...
Szeged, 1985. szeptember hó
Gazdag László
igazgató
Szegedi Közlekedési Vállalat Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv