1.034.772

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyipari gépszerkezettan III. (töredék)

A vegyipari technikumok számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Tankönyvi száma: 25146. Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Vegyi átalakulások gépei és berendezései
Vegyipari kemencék
Pörkölőkemencék
Aknakemencék
Forgókemencék
Csőkemencék
Reaktorok
Autoklávok, konverterek
Autoklávok szerkezeti anyagai, elemei és gyártása
Szerkezeti elemek. A köpeny és fedél
Konverterek, elektromos cellák, reaktorok
Tekercselt nagynyomású konverterek, valamint nagynyomású testek szerkezeti elemei
Élettani átalakulások készülékei
Erjedésipari élettani készülékek
Bevezetés
Malátázó készülékek és gépek
Áztatókád
Malátaszérü
Cserényes malátaszeréü
Nemezes malátatépő farkas
Erőmüves malátázók és gépek
Saladin rendszerü pneumatikus, többszekrényes malátázó
Topf-féle szekrényes malátázó
Malátázó dobok
Galland-féle egykamrás csiráztató
Topf-féle egykamrás csiráztató dob
Topf-féle többkamrás csiráztató
Malátasuzó
Malátaőrlő
Szeszgyári élesztőkészítő és cukrosító készülékek
Élesztőkád mechanikus keverővel és hütővel
Melegítő kamra
Élesztőcefre készülék
Cefrecukrosító
Erjesztőkádak
Nyitott erjesztőkád fából
Nyitott erjesztőkád vasból
Zárt erjesztőkádak
Folyamatos erjesztés
Sörejesztő kád
Sörászok tank
Gyümölcsszeszfőzdékben használatos erjesztőkádak
Törkölyerjesztő kád
Száraz kotyogó
Nedves kotyogó
Élesztőipari erjesztő
Sütőipari kelesztő
Ecetképző
Kéziüzemű ecetképző
Körforgó üzemű ecetképző
Tartósító iparban használatos élettani készülékek
Pasztörizálás és csírátlanítás fogalma
Manzini-féle pasztöröző készülék
Beumann-féle harang
Nyitott sterilizáló kád
Zárt sterilizáló kádak
Álló sterilizáló autokláv
Folyamatos sterilizáló készülék
Tejipari készülékek
Tejszín érlelő
Penicillin fermentor
Üzemellenőrző műszerek
A mérés fogalma
A mérések alapelvei
Az ipari mérőműszerek szerkezete
A mérések pontossága
A vegyipari mérések osztályozása
Mechanikai és hőtani mérések és mérőműszerek
Súlymérés
Fajsúly- (sűrűség) mérés
Folyadékszint mérés
Nyomásmérés
Áramlás- és mennyiségmérés
Hőmérsékletmérés
Vegyi összetétel mérése
Gázösszetétel mérése
Nedvességmérők, por- és füstsűrűség mérése
pH érték (savasság, lugosság) mérése
Vezetőképesség mérése
Folyékonyság (viszkozitás) mérése
Fénytörésmérő és egyéb müszerek
Író (regisztráló) és számláló műszerek
Önműködő szabályozás és szabályozó szerkezetek
Biztonsági berendezések
Szabványok
Szabványosítás, szabványalkotás
Szabványosítás a vegyiparban
Fontosabb szabványok ismertetése, ezek alkalmazási területe
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv