1.035.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Világítástechnikai kislexikon

Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Világítástechnikai Társaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-00-7871-6
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrával illusztrálva. Angol és német nyelvű tárgymutatóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ki ne érezte volna már azt az apró bizonytalanságot, ami szótárforgatás közben, a címszavak lehetséges értelmezései közötti választáskor felmerül? Hányszor maradt némi hiányérzetünk szaknyelvünk... Tovább

Előszó

Ki ne érezte volna már azt az apró bizonytalanságot, ami szótárforgatás közben, a címszavak lehetséges értelmezései közötti választáskor felmerül? Hányszor maradt némi hiányérzetünk szaknyelvünk használata során, amikor nem voltunk teljesen meggyőződve, hogy a leghelyesebb kifejezést találtuk meg érvelésünk kibontásához?
A kezünkben tartott könyv - a világítástechnikai Kislexikon - nagyszerű eszköz ahhoz, hogy kisebb-nagyobb bizonytalanságainkon úrrá lehessünk, hogy szakmai műveltségünk apró-cseprő lyukait befoltozhassuk, s hogy legalább szeretett szakmánkban közös nyelven beszéljünk.
A Világítástechnikai Társaság évek óta azon fáradozik, hogy képes legyen anyagi és szellemi értelemben önálló szakirodalmi-kiadói tevékenységre, enyhítendő a szakterület írott információ hiányát. Évkönyveink verítékes munkával kiharcolt sikere, szakembereink és támogatóink összefogása, a Társaság anyagi "megerősödése" szolgálhatott kiinduló pontul a Kislexikon létrehozásához. Természetesen a szándék kevés. Kitalálni a potenciálunkkal megvalósítható formát, megfogalmazni a legégetőbb hiányt orvosló témát, szakértő csapatot verbuválni, velük a nemes ötletet kézirattá formálni, majd végigjárni a kiadásig vezető rögös utat, embert próbáló feladat. Szerencsések vagyunk, hogy a Társaság tagjai között mindig van ötletgazdag, önzetlenül dolgozó, kihívást felvállaló szakember. Köszönjük Nagy János.
A Kislexikon természetesen nem vállalkozhatott szakterületünk összes címszavának feldolgozására, s végképp nem tehette ezt a számtalan, területünkhöz kapcsolódó határtudomány tekintetében, már csak egyszerű terjedelmi korlátok miatt sem. A szerkesztők és szakértők elsősorban a gyakorlati világítástechnikusok számára szerettek volna közérthető nyelvezetű, nem feltétlenül teljes értelmezésű, hanem a mai gyakorlat számára elengedhetetlenül fontos fogalmakat egyszerűen magyarázó szócikk gyűjteményt alkotni. A Kislexikon nagy érdemének tartom, hogy grafikai magyarázatokkal is könnyített érthetőségű szövege mellett a címszavak angol és német megadásával a felhasználhatóságot jelentősen kiterjesztette. Reményeink szerint a Kislexikon kézikönyv gyanánt mindenki kezébe eljut, aki a világítással bármilyen formában találkozik munkája során.
A Világítástechnikai Társaság köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik áldásos munkájukkal hozzájárultak a Kislexikon megszületéséhez, szerkesztőknek, szerzőknek, lektoroknak, kiadónak és nem utolsó sorban a támogatóknak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv