1.035.010

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hamu és Gyémánt 2012. ősz

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

van egy ország / ahol lakom / semmi ágán / lógó / flakon / van egy város /
ahol élek / ahány test épp / annyi / lélek / ahány lélek / annyi lom is / utcára tett / irgalom is...

Megértés
Erdős... Tovább

Előszó

van egy ország / ahol lakom / semmi ágán / lógó / flakon / van egy város /
ahol élek / ahány test épp / annyi / lélek / ahány lélek / annyi lom is / utcára tett / irgalom is...

Megértés
Erdős virág prózaversei slágerszerűen terjednek a közbeszédben, internetes megosztásuk olykor rendkívüli számokat produkál, egyik megzenésített költeménye napjaink legtöbbet játszott rádiófelvétele.
Pedig nincs könnyű dolgunk az Erdős-versekkel, melyeknek kíméletlen társadalomkritikája sokszor nehezen emészthető. Nem érteni nehéz őket, hanem szembenézni velük. Mert valóban sok még a közös "lom", az el nem hordott törmelék. És hogy a nagy romeltakarításra rég' megérettünk, nem vitás.
A kérdés az, hogyan fogjunk végre hozzá?
Kezdjük például néhány elmaradt beszélgetéssel. A mogorva szomszéddal, a bosszantó kollégával, kamasz gyerekünkkel. Üljünk le, és folytassunk egymással végre őszinte párbeszédet a kávéházi szegletekben, a romkocsmák mélyén, a tárgyalóasztaloknál. Legyünk mostantól egymás jó pszichológusai, vigyük egymást közelebb a másik megértéséhez.
"Megértés - ez a kulcsszó", ezt mondja Mácsai Pál is interjúnkban, s a színész-rendező szavaira ezúttal is érdemes odafigyelnünk. Mert mi más lehetne a színház és a művészet lényege, mint hogy reflektál mindarra, ami körülöttünk zajlik, és segít megérteni mindazt, ami a hétköznapok során feldolgozhatatlan? A múlt tisztázatlan ügyeit, a jelen nyűgét s bajait.
És amikor a saját köreinkben már rendet raktunk, leültünk, átbeszéltünk és megértettünk - akkor talán a közös lomok elhordása is könnyebb lesz. Vissza

Tartalom

Előszó 001
Tartalom 004
Szerzők 008
Momentán 010
Headline 019
ÉRTÉKTEREMTŐK
A legjobb befektetések nem csak pénzügyi megtérülést hoznak, valódi értéket teremtenek. De mi van akkor ha a legjobb befektetés egyáltalán nem jár közvetlen pénzügyi haszonnal? Világhírű interjúalanyaink szerint még így is érdemes belevágni.
Interjú 040
DIAGNÓZIS - interjú Mácsai Pállal
A hazai kulturális színtér meghatározó egyénisége ritkán ad interjút. Mácsai Pállal most a Terápia magyarországi bemutatója kapcsán beszélgettünk a sorozatról, a mozgásban tartott színházi stílusról, a levethetetlen tanári szerepről és a bohócénről.
Portfólió 049
SIKERSZÉRIÁK
Vigyázat, függőséget okoz! - figyelmeztetnek bennünket az addiktív szerek tájékoztatói, miközben a tévésorozatok a vetítés előtt legfeljebb az előző rész tartalmát ismertetik. Pedig akadnak nézők, akiken már dr. House sem segíthet. Magazinunk a hazánkban is nagy sikerrel futó amerikai sorozatok magyar változatait készítette el, kiváló színészeink közreműködésével.
Szintézis 064
UTAZÁS A KOPONYÁNK KÖRÜL
Bár az emberi agynak a tudomány számára máig akadnak feltáratlan területei, az megállapítható: a humor érzelmi komponensét a mandulamag nevű agyterület adja. Hogy milyen a jó humor, az már távol esik az egzakt kutatásoktól. Szintézis rovatunkban ezúttal a Széchenyi-díjas neurobiológus, Freund Tamás és Litkai Gergely, Karinthy-gyűrűs stand-up komikus beszélgetett egymással.
Budapest-víziók 074
BUDAPEST REHAB
Rombolunk vagy építünk? A grandiózus fővárosi városfejlesztési és rehabilitációs tervek alkotói minden alkalommal szembesülnek e kérdéssel. Cikkünkben arra keresünk választ, hogy hol és mennyiben szabad megbontani a város történelmi szövetét ha helyet akarunk adni a jövő építészetének.
Exkluzív 086
A LÁMFALUSSY-JELENTÉS
83 évesen még mindig dolgozik az "euró atyjaként" tisztelt magyar származású professzor, Lámfalussy Sándor. Igaz, ma mór az iroda helyett visszavonultan, sóját dolgozószobájában tölti a legtöbb időt. A professzornál tett belgiumi látogatásunkon ide is bepillanthattunk.
Artvonal 094
VAN MÁSIK? - Porondon az újcirkusz
A cirkusz újjászületett. Az ősi szórakoztató műfaj amellett, hogy megőrizte klasszikus arculatát kinevelte magából az új irányzatokat és az új sztárelőadókat. A kortárs mozgásművészet és a modern technika hatásai alatt az új cirkusz több generáción keresztül
vált egyedülálló crossover műfajjá. Ettől még semmivel sem könnyebb hivatás a hagyományos cirkusznál, és a benne rejlő megannyi emberi történet mindegyike önmagában is világszám. Ezekből villantunk fel néhányat
Reflektor 110
Werk 116
Budoire 122
Belle de Jour 129
Gourmet 139
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv