761.003

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A cukorbetegség diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

Szerző

Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-241-160-9

Tartalom

Az ember és életmódja7
A magyar konyhatechnika és a "diéta"11
Az "élvezetes" diéta13
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma14
A tápanyagok három csoportja22
Fehérjék22
Szénhidrátok23
Zsírok24
Vitaminok25
Az ember ásványianyag-szükséglete27
Víz28
A diétás konyhatechnika29
Színt és ízt adó anyagok31
Hazai élelmiszereink37
Őrlemények41
Sütőipari termékek43
Kenyér43
Egyéb diétás sütőipari termékek43
Megváltoztatott állományú diétás készítmények45
Cukrásztermékek46
Tej és tejtermékek47
Tojás49
Hús és húskészítmények50
Zsiradékok55
Zöldfőzelékek58
Burgonya59
Száraz hüvelyesek60
Gyümölcs60
Fűszerek62
Hazai fűszernövények63
Élvezeti szerek65
A cukorbaj és diétája68
A cukorbeteg diétájának alapismeretei73
Tartósított élelmiszerek a cukorbetegek étrendjében91
Savanyítás91
Tartósítás cukor nélkül93
Étrendminták95
Örleményből (liszt, dara), péksüteményből, rizsből készült ételek100
Húsból, baromfiból, halból és hentesáruból készült ételek112
Színesfőzelékből készült ételek140
Csemege savanyúságok eltevése cukorbetegek számára167
Burgonyából készült ételek169
Gyümölcsből készült ételek176
Tojásból készült ételek188
Tejből, tejtermékből készült ételek195
Üdítő italok204
Pentzold-féle táblázat210
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök212
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A cukorbetegség diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A cukorbetegség diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A gerinc enyhén elszíneződött.

Állapot:
640 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba