808.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:

Tartalom

Előszó5
Az ember és életmódja9
A magyar konyhatechnika és a diéta15
Az "élvezetes" diéta17
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma19
A tápanyagok három csoportja27
Hazai élelmiszereink35
Őrlemények39
Sütőipari termékek42
Tej és tejtermékek46
Hús és húskészítmények50
Zsiradékok56
Zöldfőzelékek59
Fűszerek64
Élvezeti szerek68
Diétás konyhatechnika
Színt és ízt adó anyagok, illetve keverékek73
A felület- és térfogatnövelés technikája76
A szív- és érbetegek étrendjeinek lényege79
Heveny szívbetegségben szenvedők étrendje83
A magasvérnyomásban szenvedők étrendjének alapelvei86
Sóban szegény szigorú étrendminták88
Sóban szegény enyhébb étrend89
Igen enyhén sózott (hosszan tartó) étrend90
A magasvérnyomás diétás étrendmintái93
Vegyes nyers étrend93
Gyümölcsnap, nyers gyümölcsből94
Sószegény kimélőétrend-minta magasvérnyomásos betegeknek96
Étrendminták szívbetegek számára100
Munkahelyre vihető ételek100
Őrleményekből - liszt, dara, száraztészta, rizs, stb. - készült ételek102
Húsból (tőkehús, baromfi, hal stb.) készülő ételek elkészítése127
Színesfőzelékből készült ételek146
Burgonyából készült ételek167
Gyümölcsből készült ételek178
Tejből, tejtermékből készült ételek, italok189
Tojásból készült ételek197
Üdítő italok204
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök210
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A gerinc javított.

Állapot:
640 Ft
320 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A borító elszíneződött, enyhén töredezett, foltos.

Állapot:
640 Ft
440 ,-Ft 30
2 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A borító enyhén kopott, töredezett és elszíneződött.

Állapot:
640 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba