1.035.065

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fogyasztó és feltápláló diétás étrendek és az ételek elkészítési módjai

Szerző
Lektor

Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 205 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Negyedik, átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Betegeink házi diétája" című, egészségügyi ismeretterjesztő könyv 1957 óta van forgalomban, két ízben könyvalakban, majd 1967-ben füzetek formájában jelent meg.
A könyv azokhoz szól, akik... Tovább

Előszó

A "Betegeink házi diétája" című, egészségügyi ismeretterjesztő könyv 1957 óta van forgalomban, két ízben könyvalakban, majd 1967-ben füzetek formájában jelent meg.
A könyv azokhoz szól, akik betegeket látnak el olyan családban, ahol egészséges családtagok is vannak. A betegek számára a normál étkezéstől eltérő, kímélő vagy alkalmazkodó étkezésekre van szükség. A könyvek - később a füzetek - nagyon népszerűek lettek, legalábbis emellett szól az az örvendetes tény, hogy ezúttal már negyedik kiadásban kerül a közönség elé. Vissza

Tartalom

Előszó5
Az ember és életmódja9
A magyar konyhatechnika és a diéta14
Az "élvezetes" diéta16
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma18
A tápanyagok három csoportja25
Hazai élelmiszereink34
Őrlemények33
Sütőipari termékek41
Kenyér41
Egyéb diétás sütőipari termékek41
Tej és tejtermékek45
Hús és húskészítmények49
Zsiradékok55
Zöldfőzelékek58
Gyümölcs61
Fűszerek62
Élvezeti szerek66
Diétás konyhatechnika69
Színt és ízt adó anyagok, illetve keverékek71
A felület- és térfogatnövelés technikája74
A fogyasztó diéta77
Testsúlyszabályozás77
Fogyasztó étrendminták83
Az ételek elkészítésének módjai90
Őrleményből készült ételek103
Húsból (hal, baromfi) és húskészítményekből készült ételek103
Színesfőzelékből készült ételek103
Burgonyából készült ételek115
Gyümölcsből készült ételek119
Tejből, tejtermékből készült ételek125
Tojásból készült ételek128
Üdítő italok133
Feltápláló étrendek135
Tüdőbetegek otthoni ellátása137
A vérszegény gyermek étrendje139
Rákbetegek étrendje140
Őrleményből készült ételek143
Húsból (hal, baromfi, hentesáru) készült ételek155
Színesfőzelékből készült ételek166
Burgonyából készült ételek177
Gyümölcsből készült ételek180
Tojásból készült ételek187
Tejből, tejtermékből készült ételek191
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények, eszközök199
A Pentzoldt-féle táblázat203
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv