1.034.878

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lobogó szövétnek vagy a Lelki Pásztorságnak tiszta tüköre

- Kolozsvár, 1676 -

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Dr. Incze Gábor
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 45 oldal
Sorozatcím: A reformáció és ellenreformáció korának evangéliumi keresztyén (református és evangélikus) egyházi írói
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Bethlen Gábor Irodalmi és Nyomdai rt. A Veres-Egyházi Sz. Mihály által 1676-ban kiadott könyv reprint kiadása. "Ez a kis munka, amely a Ráday Könyvtár unikum példánya, a Budapesti Református Theologiai Akadémia hallgatóinak régi magyar irodalmunk iránt való áldozatos érdeklődéséből jelenik meg újból kétszázhatvanegy esztendővel az első kiadás után."
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

„A szentek mostani szenvedéséinek egyik társa" Nagy Szőlősi Mihály, aki a Lobogó Szövétnek-et az alsófehérmegyei Drasson datálva 1676-ban kiadja Kolozsváratt, kétségtelenül egy Az Úrért s... Tovább

Előszó

„A szentek mostani szenvedéséinek egyik társa" Nagy Szőlősi Mihály, aki a Lobogó Szövétnek-et az alsófehérmegyei Drasson datálva 1676-ban kiadja Kolozsváratt, kétségtelenül egy Az Úrért s hazájokért elszéledett és számkivettetett BUJDOSÓ MAGYAROK FÜSTÖLGŐ CSEPÜJE című .szintén Kolosvárt és ugyancsak 1676-ban megjelent tábori imádságos könyv címlapja Sz. M.N. B. L.T. betűk alá rejtőzködő szerzővel (Szöllősi Mihály Nagy Beregi Lelki Tanító).
Wesselényi Pál vezérlete alatt a Lipót üldözései elől Erdélyibe menekültek 'táborának kiváló katonapapja nemcsak arra gondol, hogy megrázó erejű imádságos könyvvel ajándékozza meg az Isttenért és Hazájukért számkivetetteket, hanem arra is, hogy a legelső magyarnyelvű átfogó gyakorlati theologiai munkát is kiadja hontalanságában. Mellényzsebben elfér az egész mű, mégis teljesebb, több szempontra kitér, előbb, mint a nyelvünkön .megjelent hasonló tárgyú elődei. Eddig csak Ágendákat, homiletikát és euchetikát látunk, ez az első cura pastoralis és "belmissziói" kompendium.
A lelkipásztornak nemcsak azért kevés a becsülete, mert a világiak nem akarják meglátni benne Isten követét, hanem maguk a papok is okai, hogy nem láthatják meg bennük ennek a követségnek megkülönböztető vonalait Vissza

Fülszöveg

Az Isten Házában meggyujtatott s másoknak világoló, de magát meg nem emésztő lobogó szövétnek vagy a Lelki Pásztorságnak tiszta tüköre, mely Krisztus Jézus minden igaz szolgájának miképen kelljen lenni világ világosságának pásztori személyiben és tisztiben, röviden megmutatja, hogy akárminémű állapotban fennálló, vagy megromlott szívű és elesett lélekkel tudjon mennyei mesterséggel s nagy haszonnal kegyesen dajkálódni, melyet az együgyűek kedveért ily összeszorítva anyai nyelven közönségessé tött Nagy Szőlősi Mihály az Úr Jézusnak méltatlan szolgája és a szentek mostani szenvedésinek egyik társa.

Nagy Szőlősi Mihály

Nagy Szőlősi Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy Szőlősi Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv