A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tóth Menyhért Válogatás az Antal-Lusztig Gyűjteményből

Menyhért Tóth Selection from the Antal-Lusztig Collection

Szerkesztő
Fordító
Róla szól
Grafikus

Kiadó: Vaszary Képtár
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 134 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-87421-6-2
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tóth Menyhért valósága

Tóth Menyhért e mondata azt sugallja, hogy megfogalmazója otthon érezte magát mindhárom műfajban. Bár elsősorban festőként tartjuk számon, saját és mások... Tovább

Előszó

Tóth Menyhért valósága

Tóth Menyhért e mondata azt sugallja, hogy megfogalmazója otthon érezte magát mindhárom műfajban. Bár elsősorban festőként tartjuk számon, saját és mások visszaemlékezéseiből tudjuk, hogy főiskolás korától kezdve mintázott szobrokat, melyeket szűkös anyagi helyzete miatt nem tudott kiöntetni, így feltehetőleg még élete során több elveszett vagy megsemmisült, de reménykedhetünk, hogy néhány talán lappang. Költészete még kevésbé ismert, verseiből néhány, a róla szóló írásokban, vagy azok kísérőjeként jelent meg írásos hagyatéka még feldolgozásra vár.
Műveinek nagy része múzeumi tulajdonban van, s talán háromszázra tehető a magángyűjteményekben fellelhető alkotásainak száma. A több mint száz művet számláló Antal-Lusztig Gyűjtemény a mindent korszakot kiváló munkákkal képviselő rajzanyagból, az egyedül ebben a magángyűjteményben fellelhető összes ma ismert Tóth Menyhért szoborból, és a festészetet reprezentáló közel negyven képből áll.
Tóth Menyhért élete és művészete elválaszthatatlanul összefonódik, az alföldi táj, Miske, a falu, fizikai és szellemi élettér, melyből és melyben művészete építkezik. Emberi és művészi megpróbáltatásokkal kísért élete hatvanéves korában vesz lassú fordulatot a változás boldogságot hoz magánéletben, ismeretséget, majd későn jövő elismertséget művészetben. Vissza

Fülszöveg

Kedves barátom
Szeretném néked átadni
Édes mesének megmaradt ízét
Az életed az én életem
Az örömöm a Te örömöd legyen.
Ládd a kövek nyugalmát-
A test jaját számolják valahol.
Lakod már épül a valóság kertjében.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv