1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anglia futballtörténete 1888-1999

Szerkesztő

Kiadó: Stadion magánvállalkozás
Kiadás helye: Balatonalmádi
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 206 oldal
Sorozatcím: Stadion Hungary Issue
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN: 963-00-3401-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az angol futball - bár már jó ideje nem számítanak e játék tanítómesterének - még mindig őrzi világméretekben is egyedülálló hagyományait. A kevésbé fényes eredmények ellenére az angol klubfutball... Tovább

Előszó

Az angol futball - bár már jó ideje nem számítanak e játék tanítómesterének - még mindig őrzi világméretekben is egyedülálló hagyományait. A kevésbé fényes eredmények ellenére az angol klubfutball ma is igazi népi játék, másutt elképzelhetetlen népszerűséggel. Itt nem az első osztályú mérkőzésekre kell gondolni, hanem az amatőr és félprofi csapatok hatalmas számára és a világon egyedülálló kupaküzdelmekre. Az alábbi összeállítással az angol futball külföldön kevésbé ismert részeibe is bepillantást kívánunk nyújtani.
Az angol bajnokság működik természetesen legrégebb ideje a világon: 1988 óta. A kezdetektől fogva profi csapatok számára kiírt küzdelem az idők folyamán kisebb-nagyobb átalakulásokon ment át. A legnagyobb változás 1992-ben történt, amikor az első osztály klubjai kiváltak a Ligából és létrehozták a Premier Ligát.
Angliában - mint közismert - az év labdarúgó eseménye mindig az FA Kupa döntője amit 1923 óta a Wemblyben rendeznek. Teljesen mindegy, hogy kik játszanak, a telt ház garantált. Az FA kupa még a bajnokságnál is hosszabb múltra tekinthet vissza, mivel az első döntőt még 1872-ben rendezték.
Hivatalos válogatott mérkőzést szintén 1872-ben játszottak az örök rivális Skócia ellen, az első időszakban csak a szigetország csapataival mérkőztek és csak 1908-ban (Ausztria ellen) került sor az első "nemzetközi" mérkőzésre. A válogatott igazából csak egy jelentős sikert ért el, amikor 1966-ban hazai pályán világbajnokságot nyertek.
Összeállításunkban ezen jelentős eredmények közlésén kívül számos más statisztikai érdekességgel is szolgálunk.
Vissza

Tartalom

Bevezető 3
Football Association 4
I. fejezet (bajnokságok)
Tabellák 6
Örökranglista 70
Liga tabella 1998-99 74
Év játékosai 80
Gólkirályok 81
Női bajnokság 1998-99 82
Klubok 84
II. fejezet (kupák)
FA Kupa 95
Liga Kupa 112
III. fejezet (válogatott)
Válogatott eredmények 117
Válogatott játékosok 198
Válogatott gólszerzők 205
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv