1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Égő sebeink! (aláírt példány)

Pax Christi in Regno Christi!

Szerző

Kiadó: Kausz József
Kiadás helye: Hévízgyörk
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kiadó, Kausz József plébános által aláírt példány. Nyomatta Korda R. T. nyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Multunk romokban hever. Szomorú a jelenünk és bizonytalan a jövőnk. Összeomlásunkat három emberöltő készítette elő mákonyos eszményeivel. S a szabadkőművesség, a tévesen értelmezett liberalizmus, a... Tovább

Előszó

Multunk romokban hever. Szomorú a jelenünk és bizonytalan a jövőnk. Összeomlásunkat három emberöltő készítette elő mákonyos eszményeivel. S a szabadkőművesség, a tévesen értelmezett liberalizmus, a bolsevizmusba züllött szocializmus kán-kán táncában évtizedeken át szivárgott az aranyimádat, az erkölcsiposvány, a testimádat testet-lelket senyvesztő bódulata az újságok, az irodalom, a színpad, a „közfelfogás" útján a szokatlan, az új után botorul kapó embertömegekbe, keresztény magyar tömegekbe s alakította anyagivá, közömbössé, a szenvedőkkel, a kiszolgáltottakkal szemben érzéketlenné és a hit igazságaiban, az örök erkölcsi törvényekben tetszés szerinti válogatóvá, alkalmi hívővé még a hívők ezreit is s puhította gerinctelenné, szolgalelkűvé, ernyedté a nemzet zömét. Következményeként az apokaliptikus négy lovasnak Európát alapokig megrázó robogásában, a rémséges vérözönben elfáradt magyarságot, keresztény tömegeket teljesen váratlanul érte az 1918-as őszirózsás patkányhad a forradalommal, a kommunizmussal és az ország kétharmadnyi területének megszállásával.
És elénk állott a bizonytalanságba gazdasági nehézségek testi-lelki veszedelmeiben a szomorú ma és az ismeretlen, s ezért félelmetes jövő, az ijesztő holnap fenyegető kérdéseivel! . . .
Mindazt három emberöltő készítette elő. A felhalmozott adósságért most ez az emberöltő fizet. Azért, mert közömbösség, nemtörődömség ivódott a nemzet testébe és hitetlenség, majd defetizmus a lelkekbe. Vissza

Tartalom

A sodró mában5
A nyitott seb27
A szálka61
A láz111
A lábadozás137
A talpraállás153
Forrásművek168
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv