A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A szépség kultusza

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Csokonai Kiadó
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 364 oldal
Sorozatcím: Artemisz könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-260-143-2

Fülszöveg

Az Artemisz Könyvek célja, hogy a magyar közgondolkodásban is elterjedjen a társadalmi nemi szerepek kritikai vizsgálata. A sorozat meg kívánja őrizni a megközelítések elméleti és módszertani sokszínűségét, s olyan könyveknek ad helyet - legyenek bár tudományos vagy szépirodalmi művek, magyar nyelven írott könyvek vagy a „klasszikusok" fordításai amelyek vizsgálják kulturális beidegződéseinket és alternatívát is kínálnak velük szemben.

Naomi Wolf A szépség kultusza című könyve korunk egyik legláthatóbb jelenségét, a szépségnek a kommunikációs csatornákon felénk áradó képeit elemzi.
Nem kevesebbet állít ez a könyv, mint hogy a szépség kultusza újfajta rabszolgaságba döntötte a nőket, s nincs előle menekvés, mert az élet minden elképzelhető szintjét áthatja: a munkát, a kultúrát, a szexualitást; mindezeken túl új vallásként működik, olyan mértékű éhezésre és önkínzásra kényszeríti a nőket, amelynek következményei beláthatatlanok. Wolf olyan társadalmi és kulturális jelenségekről... Tovább

Tartalom

A sorozatról 9
Előszó a magyar kiadáshoz 11
Előszó 15
A szépségmítosz 22
Munka 33
Kultúra 73
Vallás 102
Szex 150
Éhség 202
Erőszak 244
A szépségmítoszon túl 300
Köszönetnyilvánítás 323
Jegyzetek 324
Bibliográfia 358

Naomi Wolf

Naomi Wolf műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Naomi Wolf könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem