864.082

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szimbolizmus

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 29 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-9701-21-2
Megjegyzés: Színes fotókkal, reprodukciókkal illusztrálva.

Fülszöveg


Sorozatunk kötetei a legjelentősebb művészeti irányzatokat mutatják be. Megismerkedhetünk egy-egy stílus kialakulásának történetével, legfontosabb jellemzőivel, olvashatunk a legjelesebb művészekről, megcsodálhatjuk alkotásaikat.
SZIMBOLIZMUS
A szimbolizmus az 1880-as évektől kezdve bontakozott ki Franciaországban és a 20. század elejéig Európa-szerte virágzott. A szimbolistákat lenyűgözték az ősi mítoszok, megpróbáltak kiszabadulni a tudomány által az emberiségre ráerőszakolt racionális gondolkodás alól. A látható és kézzelfogható világot igyekeztek a szellemi létbe helyezni, hogy eljussanak a tiszta ideák mennyei hónába, túlszárnyalva a tudat korlátait. A mozgalom legjelentősebb képviselői a következők: a francia Gustave Moreau és Odilon Redon, a belga Fernand Khnopff és Félicien Rops, az angol Edward Burne-Jones és Dante Gábriel Rossetti, valamint a holland Jan Toorop.
Fülszöveg Kép

Nathalia Brodskaia

Nathalia Brodskaia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nathalia Brodskaia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szimbolizmus Szimbolizmus Szimbolizmus Szimbolizmus Szimbolizmus
Állapot:
2.780 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba