1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Színharmónia és a vizuális mondanivaló

Szerző

Kiadó: Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím: Színország törvényei
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-212-687-4
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér reprodukciókkal. A könyv 500 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Harmóniának hívták a görög mitológiában Árésznek és Aphroditének, jó alakú, szépségesen szép, szőke leányát. E mitológiai alak nevével jellemezünk ma is olyan tárgyakat, olyan alkotásokat, amelyek... Tovább

Előszó

Harmóniának hívták a görög mitológiában Árésznek és Aphroditének, jó alakú, szépségesen szép, szőke leányát. E mitológiai alak nevével jellemezünk ma is olyan tárgyakat, olyan alkotásokat, amelyek részei arányosak, összhangban vannak egymással.
Színharmóniáról pedig akkor beszélünk, ha a tárgy, az alkotás színei vannak egymással összhangban, meghatározott, matematikailag is leírható, viszonyban. A meghatározott viszony mibenlétére vonatkozóan, az elmúlt évszázadok alatt, számos elmélet született. Ezen elméletek kiinduló pontjai legtöbbször a színekkel alkotó módon foglalkozók tapasztalatai, de gyakran e tapasztalatokra épülő, célirányos kísérletekkel is alátámasztott meggondolások. Ezekről korábbi könyveimben írtam.
A színharmónia együttesek különböző síkbeli vagy térbeli formákra települve vizuális mondanivalókat hordoznak vagy hordozhatnak. A vizuális mondanivaló nem választható el a kép formai elemei és színei kölcsönös viszonyától. A színharmónia együttes színei alkotta rend csak meghatározott formaelemek együttesein tud érvényre jutni, s velük együtt, csakis velük együtt, hordoz vizuális mondanivalót.
E kiadvány első két részében a színek közötti összefüggések keresésére, a színharmónia együttesekben uralkodó rend megtalálására tett több mint 50 évi erőfeszítéseimet érzékeltetem, fiatalkori, a természet színharmóniáira való rácsodálkozásomtól, a tudományosan felépített kísérlet sorozatokból levont megállapításokig.
A harmadik részben legújabb festményeimet mutatom be, minden egyes kép mellett, grafikonon dokumentáltan, a kép színei közötti rendet. Vissza

Nemcsics Antal

Nemcsics Antal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nemcsics Antal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv