1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Őfelsége magánnyomozója/A Triton-gyilkosságok

Krimimese

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 634 oldal
Sorozatcím: Albatrosz Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két mű egy kötetben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Őfelsége magánnyomozója
Túl az Óperencián van egy szépséges kis ország, Ludócia. Él abban egy magánnyomozó, bizonyos Filamér. Nem valami nagymenő, de a szimatáért még a Belbiztonsági Szolgálat emberei is irigykednek rá. Egy szép napon különös kis levelet kap "én, a király" aláírással. Kiderül, hogy a kedves öregurat, XII. Kajetánt valakik nagyon szeretnék félretenni az útból. Ezt a bűnszövetkezetet kell Filamérnak felderítenie és persze fölszámolnia. Az izgalmas és egyúttal kedélyes nyomozás során bravúros verekedések, nagyszerű autós száguldozások, falmászások, beszélgetéslehallgatások, színpompás lövöldözések tanúi lehetünk. Vannak mérgezési kísérletek, fejvadászósdi és hulla is, jócskán. És van egy kedves, tűzokádó hétfejű sárkány, automata etetőből kapja az ételt mind a hét pofájába. No és van nyugdíjas varázsló is, csekély varázslótudománnyal és, vesztére, még csekélyebb nyomozótehetséggel. Végül aztán minden jóra fordul, őfelsége megszabadul ellenségeitől, visszanyeri... Tovább

Fülszöveg

Őfelsége magánnyomozója
Túl az Óperencián van egy szépséges kis ország, Ludócia. Él abban egy magánnyomozó, bizonyos Filamér. Nem valami nagymenő, de a szimatáért még a Belbiztonsági Szolgálat emberei is irigykednek rá. Egy szép napon különös kis levelet kap "én, a király" aláírással. Kiderül, hogy a kedves öregurat, XII. Kajetánt valakik nagyon szeretnék félretenni az útból. Ezt a bűnszövetkezetet kell Filamérnak felderítenie és persze fölszámolnia. Az izgalmas és egyúttal kedélyes nyomozás során bravúros verekedések, nagyszerű autós száguldozások, falmászások, beszélgetéslehallgatások, színpompás lövöldözések tanúi lehetünk. Vannak mérgezési kísérletek, fejvadászósdi és hulla is, jócskán. És van egy kedves, tűzokádó hétfejű sárkány, automata etetőből kapja az ételt mind a hét pofájába. No és van nyugdíjas varázsló is, csekély varázslótudománnyal és, vesztére, még csekélyebb nyomozótehetséggel. Végül aztán minden jóra fordul, őfelsége megszabadul ellenségeitől, visszanyeri hatalmát és fiatalos lendületét. Filamér pedig fölveheti az őfelsége magánnyomozója megtisztelő címet.
"A krimimese megtartja a krimi sablonjait, alkalmazza a korszerű technikai eszközöket is, de az egészet átteszi a mese világába, és mosolyogva mozgatja benne krimi és mese közismert szereplőit, hogy teremtsen az olvasó számára harmadik világot: a fantáziáét - a pihenés érdekében. Mert ez a cél. Ez az olvasás legyen játék - a legszabadabb tevékenység..." - írja könyvéről a szerző. S valóban, krimimeséje vagy ha úgy tetszik krimiparódiája minden olvasójának kellemes szórakozást ígér.

A Triton-gyilkosságok
Részlet a Kozmikus Enciklopédiából:
"TRITON - az independativitás elvén működő legújabb rendszerű intergalaktikus hatótávolságú űrhajó. 2418-ban kezdték építeni, 2420-ban tette első próbaútját. Második útjára 2425/02/27 indult..." Az űrhajó hosszas kalandozás után eléri az X-bolygót, amely kísértetiesen hasonlít a Földre, s alkalmasnak látszik rá, hogy néhány millió földi lakost befogadjon. Az űrhajó szerencsésen visszatér a Földre, annak ellenére, hogy a visszavezető út adatainak egy része a komputerekből rejtélyes módon kitörlődött. Néhány hónap múlva ismeretlen tettes meggyilkolja a Triton-expedíció volt parancsnokát, majd a másik két tagját. Ki vagy kik lehettek a tettesek? Mi késztette őket a gyilkosságokra? Aldor Bolton felügyelő figyelmét semmi sem kerüli el... Vissza

Tartalom

Őfelsége magánynyomozója 5-283
A Triton-gyilkosságok 5-351
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv