A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Rablott kincsek nyomában

Kalandos históriák az ókortól napjainkig

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 205 oldal
Sorozatcím: Történelmi mozaik
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-615-5612-08-4
Megjegyzés: Második, javított kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


NEMERE ISTVÁN
RABLITT KINCSEK V^ NYOMÁBAN /
A magyar könyvpiacon elsőként tűnt fel ez a könyv, amely a világ régi és legeslegújabb műkincsrablásaival foglalkozik. A szerző az ókorral kezdi és az egyiptomi sírrablók trükkjeivel ismerteti meg az olvasót, hogy aztán a későbbiekben ismerjük, miképpen loptak és raboltak össze kincset az ókor más népei. A rómaiak és a görögök, a perzsák és mások hatalmas rablóhadjáratai elevenednek meg szemünk előtt, hogy aztán lássuk a középkor nagy és olyakor nem egészen normális műgyűjtőszenvedélytől hajtott uralkodóit. Néhány híres festmény kalandor története, elképzelhetetlenül nagy és szervezett műkincsrablások leírásai vezetnek el bennünket a jelen korba. A huszadik század ezen a téren is óriási volt. Napóleon rablásai eltörpülnek Hitler és Sztálin ilyen akciói mögött. A könyv helyenként izgalmasabb, mint egy krimi, máshol meg olyan ismereteket közöl, ahol sehol sem kaphat meg a kedves olvasó.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Nemere István

Nemere István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nemere István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv