A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Isten házai és szolgái

Missziók a XIX. sz. végén/Katolikus misszionáriusok és missziók világa a 19. században, korabeli fényképeken

Szerző

Kiadó: Agroinform Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 183 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 24 cm
ISBN: 963-502-742-7
Megjegyzés: Angol és német nyelvű összefoglalót tartalmaz. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kereszténység történetének különleges dokumentumai azok a fényképek, amelyekkel e katalógus lapjain találkozhat az érdeklődő.
Ribényi Antal kispesti plébános egyre nagyobb számú híveinek új templomot szeretett volna építtetni az 1896-os Millenniumra. erre azonban az egyházi és állami költségtámogatás kevésnek bizonyult. A hiányzó összeget ezért saját magának kellett előteremtenie. 1895-ben keresztény misszionárius paptársaihoz fordult levélben: fényképeket és tárgyakat kért kiállítás céljaira, hogy a majdan ebből befolyó összeget is a templom építésére fordíthassa. A felhívásra a világ minden tájáról több mint 6000 tárgy és 600 fénykép érkezett; ezt a kollekciót később a néprajzi Osztály (a Néprajzi Múzeum elődje) megvásárolta. ezekből a felvételekből kilencvenet választottam ki az Isten házai és szolgái című fotókiállításhoz, amelyet a külföldi Magyar Intézetek mutattak be a Szent Év alkalmából Varsóban, Prágában, Bécsben és Kassán. A felvételek egyrészt a keresztény missziók... Tovább

Fülszöveg

A kereszténység történetének különleges dokumentumai azok a fényképek, amelyekkel e katalógus lapjain találkozhat az érdeklődő.
Ribényi Antal kispesti plébános egyre nagyobb számú híveinek új templomot szeretett volna építtetni az 1896-os Millenniumra. erre azonban az egyházi és állami költségtámogatás kevésnek bizonyult. A hiányzó összeget ezért saját magának kellett előteremtenie. 1895-ben keresztény misszionárius paptársaihoz fordult levélben: fényképeket és tárgyakat kért kiállítás céljaira, hogy a majdan ebből befolyó összeget is a templom építésére fordíthassa. A felhívásra a világ minden tájáról több mint 6000 tárgy és 600 fénykép érkezett; ezt a kollekciót később a néprajzi Osztály (a Néprajzi Múzeum elődje) megvásárolta. ezekből a felvételekből kilencvenet választottam ki az Isten házai és szolgái című fotókiállításhoz, amelyet a külföldi Magyar Intézetek mutattak be a Szent Év alkalmából Varsóban, Prágában, Bécsben és Kassán. A felvételek egyrészt a keresztény missziók életét, másrészt a misszión kívüli világot mutatják be, amilyen az volt a 19. század kilencvenes éveiben. Fényképek készültek Észak- és dél-Amerikában, Afrika különböző területein, a Földközi-tenger partvidékének történelmi helyszínein, Indiában, Sziámban, Kínában és Japánban. Témájuk a hitelét és a megélhetésért a missziókban végzett munka, az emberek hétköznapi élete, vagy éppen a helyi és társadalmi közösségek vezetői: Zanzibár és Lamu szultánja, a sziámi király, indián és basuto törzsfőnök.
Néhány a Tűzföldön és Tasmániában készített fotográfia pedig olyan embereket mutat be, amiknek népét a 20. század fölgyorsult társadalmi, gazdasági, vallási folyamatai, azaz a civilizációs könyörtelenség megsemmisítette. Vissza

Tartalom

Ajánló6
A missziók történetéből8
A milleniumi Néprajzi Misszió gyűjtemény keletkezése14
A millenniumi Néprajzi Misszió gyűjtemény fényképeiről18
A fotográfiák42
Utószó120
Jegyzetek123
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Isten házai és szolgái
Állapot:
1.690 Ft
630,-Ft 50 25
13 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv