Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Német külkereskedelmi levelezés és külkereskedelmi olvasókönyv

Kézirat

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 219 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J 10-737.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Nyelvi Intézetének Német külkereskedelmi levelezése (Fürst - Dr. Hegedűs - Dr. Verbényi) csaknem másfél évtizedes múltra tekinthet vissza, s ez indokolta,... Tovább

Előszó

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Nyelvi Intézetének Német külkereskedelmi levelezése (Fürst - Dr. Hegedűs - Dr. Verbényi) csaknem másfél évtizedes múltra tekinthet vissza, s ez indokolta, hogy a jegyzet levélanyagát, feladatait, olvasmányait s kis részben elméleti anyagát fel kellett ujitani. A jegyzet összeállítói a régi jegyzet elméleti anyagát kisebb-nagyobb változtatásokkal meghagyták, levélanyagát nagy részben, olvasmányait és feladatait teljesen kicserélték. A levélanyagból azokat tartották meg, amelyek az oktatás közben beváltak, inkább általános levelezési fordulatokat tartalmaznak.
A jegyzet felépitését annyiban változtatták meg, hogy a kereskedelmi levélre vonatkozó általános rész került az első helyre. A jegyzet lényege ugyanis a kereskedelmi levél: a hallgatónak meg kell ismerkednie azokkal a formákkal, levelezési fordulatokkal, amelyek birtokában azután, mint a külkereskedelem későbbi dolgozója a beérkező leveleket minden nehézség nélkül megérti, a kimenő leveleket pedig a forma, az állandó levelezési kifejezések tekintetében is ellenőrizni tudja. Minthogy azonban a levelek valamely ügylet bizonyos szakaszával (előkészités, kötés, bonyolitás) kapcsolatosak, szükséges ezeknek a szakaszoknak vázlatos ismertetése. Az oktatás középpontjában tehát maga a levél áll: ennek keretében számos lehetőség kinálkozik arra, hogy a hallgató szaknyelvi beszédkészsége is fejlődjék, amire pedig a szakmai (üzleti) tárgyalások során nagy szüksége lesz. A levél tárgyalása során foglalkozni kell természetesen az ügylet azon szakaszával, amelyben a levél megiródott, rá kell mutatni a kereskedelmi levél formai és stilussajátságaira is, a levélkezdés és befejezés jellegzetes fordulataira.
A levelek mind a négy német nyelvterület kereskedelmi levélstilusát felölelik: találhatók a levelek között az NDK-ból, az NSZK-ból származó, valamint svájci és osztrák levelek is. Ez alkalmat ad a hallgatónak arra, hogy a legváltozatosabb kereskedelmi levélstilusokkal ismerkedjék meg.
A jegyzet összeállitói ezúton szeretnének köszönetet mondani a Metrimpex, Nikex, Tannimpex és Technoimpex külkereskedelmi vállalatoknak, hogy a rendelkezésre bocsátott uj levelekkel hozzájárultak ahhoz, hogy a jegyzet változatos levél anyagot adjon a hallgatók kezébe.

Budapest, 1966. junius 3.
Német nyelvi munkaközösség Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Német külkereskedelmi levelezés és külkereskedelmi olvasókönyv Német külkereskedelmi levelezés és külkereskedelmi olvasókönyv Német külkereskedelmi levelezés és külkereskedelmi olvasókönyv

A borító és a lapélek elszíneződtek.

Állapot:
1.740 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba