Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.365

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Német nyelv I.

Kézirat

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Külkereskedelmi Minisztérium Oktatási és Továbbképző Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 150 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Negyedik, változatlan kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kísérleti jegyzetünk a német nyelvet haladó fokon tanulóknak készült: elsősorban a Külkereskedelmi Főiskola nappali tagozata I. évfolyamának hallgatói részére. A németet mint második idegen nyelvet... Tovább

Előszó

Kísérleti jegyzetünk a német nyelvet haladó fokon tanulóknak készült: elsősorban a Külkereskedelmi Főiskola nappali tagozata I. évfolyamának hallgatói részére. A németet mint második idegen nyelvet tanulók, valamint az esti tagozat hallgatói ezt a tananyagot a II. és III. tanulmányi évben dolgozzák majd fel.
A jegyzet 30 leckéből áll. Minden egyes lecke két szöveget tartalmaz: az első az adott téma feldolgozásán túl a lecke nyelvtani anyagát alkotó nyelvi jelenséget mutatja be, a második a szókincs további bővítését szolgálja.
A didaktikai feldolgozás ismét két részre oszlik: A/ nyelvtani és B/lexikai gyakorlatokra. A leckék szójegyzékét a függelék tartalmazza. A jegyzethez Nyelvtani összefoglaló csatlakozik, amelynek egyes pontjaira hivatkozás történik a nyelvtani gyakorlatoknál.
A szövegek egy-egy mindennapi társalgási témakört dolgoznak fel, de országismereti elemeket is tartalmaznak. Emellett a szerzők a szóanyag kiválasztásánál arra is törekedtek, hogy mintegy előkészítsék a külkereskedelmi szaknyelvi terminológiát. A szókincs bővítésére a gyakorlatok további lehetőséget nyújtanak.
A gyakorlattípusok kiválasztásánál törekedtünk a tanultak minél sokoldalúbb rögzítésére, majd automatizálására. Ugyanakkor nem hanyagolhattuk el - a nyelvi kontrasztivitást figyelembe véve - a tudatosítást sem. Erre szolgálnak egyebek között a minden leckében megtalálható fordítási feladatok is. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Német nyelv I. Német nyelv I.

Néhány lapon kisebb bejegyzések találhatók.

Állapot:
1.780 Ft
890 ,-Ft 50
8 pont kapható
Kosárba