kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
| Kötetszám: | 9 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 23 cm |
| ISBN: | 978-963-304-034-8 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| Hagyomány és sokszínűség | 6 |
| A változatosság földje | 8 |
| Halászat Németországban | |
| Spätzle, a svábok tésztája | |
| A bécsi kávéház | |
| Savanyú káposzta | |
| Bécsi szelet | |
| Helyi jellegzetességek | |
| Jellegzetes élelmiszerek | 10 |
| A német gasztronómia gyökerei és fejlődése | 12 |
| A Német-római Birodalom konyhája | |
| A Sacher-torta | |
| Kenyér és krumpli | |
| A püspök pacsirtája | |
| Utazások az Újvilágban | |
| A hús kultúrája | |
| Ünnepi ízek | 14 |
| Szent Márton lúdja | |
| Édes csemegék keserű pillanatokra | |
| Karácsonyi édességek | |
| Mit esznek a németek és az osztrákok? | |
| Oktoberfest, a sör nagy ünnepe | |
| Jellegzetes konyhai eszközök | 16 |
| Erdők-mezők konyhája | 18 |
| Ausztria, a vadászok paradicsoma | |
| Tejtermékek | |
| Folyóvölgyek ajándéka | |
| A termőföld ízei | 20 |
| Káposztafélék | |
| Kenyér és sütemény | 22 |
| Édességkedvelő országok | |
| Aprósütemények | |
| Kenyérkülönlegességek | |
| A kenyér mesterei | |
| A sör | 24 |
| A sörgyártás | |
| Népszerű és egészséges | |
| A sörök osztályozása | |
| Remek találmány | |
| Sörkülönlegességek | 26 |
| Kiváló minőségű húsok | 28 |
| Felvágottak | |
| Garantált minőség | |
| Egyéb húsfélék | |
| Sport és gasztronómia | |
| A sertéshús szerepe a német és osztrák konyhában | |
| Jellegzetes húskészítmények | 30 |
| Savanyú káposzta sült kolbásszal | 34 |
| Káposztasavanyítás | |
| Burgonyakrémleves | 40 |
| Hagymaleves | |
| Krumplisaláta | 46 |
| Bárányborda gombóccal | 50 |
| Krumpligombóc | |
| Krumplis-szalonnás rántotta | 56 |
| Marinált heringtekercs | 60 |
| Savanyú pisztráng | |
| Vajas spárga | 66 |
| Töltött kacsa | 70 |
| Borban főtt nyúl | |
| Szaftos báránycomb | 76 |
| Párolt marhalábszár | |
| Tejszínes zöldségmix | 82 |
| Zöldségleves | |
| Fehérboros csirke | 88 |
| Csirke szőlőmártással | |
| Pácolt marhasült | 94 |
| Sertéscsülök | |
| Almás rétes | 100 |
| Stollen | |
| Túrótorta | 106 |
| Epres túróhab | |
| Sacher-torta | 112 |
| Ringlótorta | |
| A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |