A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Német-osztrák konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-034-8
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Németországot és Ausztriát elsősorban a közös nyelv köti össze és azok a kelet-közép-európai hatások, amelyek a birodalmi terjeszkedés során érték a két országot. Németország esetében főleg a... Tovább

Előszó

Németországot és Ausztriát elsősorban a közös nyelv köti össze és azok a kelet-közép-európai hatások, amelyek a birodalmi terjeszkedés során érték a két országot. Németország esetében főleg a dél-német részen érzékelhető az Ausztriában, illetve az Osztrák-Magyar Monarchiában élő népek szokásainak, konyhájának befolyása. Az étrend a tartományok földrajzi elhelyezkedésétől függően változik. A sűrű levesek és a pörköltek mellett kedveltek a babbal, krumplival, savanyú káposztával vagy kolbásszal készült egytálételek. A bevándorlók hatására megjelenő multikulturális konyha, a nudli és a gombóc, a francia befolyás, a borral készülő pecsenyék, a halételek, a tenger gyümölcsei, a párolt zöldség, a bárányhúsos és vadételek vagy a sűrű mártások egyaránt színesítik a palettát. Vissza

Tartalom

Hagyomány és sokszínűség6
A változatosság földje8
Halászat Németországban
Spätzle, a svábok tésztája
A bécsi kávéház
Savanyú káposzta
Bécsi szelet
Helyi jellegzetességek
Jellegzetes élelmiszerek10
A német gasztronómia gyökerei és fejlődése12
A Német-római Birodalom konyhája
A Sacher-torta
Kenyér és krumpli
A püspök pacsirtája
Utazások az Újvilágban
A hús kultúrája
Ünnepi ízek14
Szent Márton lúdja
Édes csemegék keserű pillanatokra
Karácsonyi édességek
Mit esznek a németek és az osztrákok?
Oktoberfest, a sör nagy ünnepe
Jellegzetes konyhai eszközök16
Erdők-mezők konyhája18
Ausztria, a vadászok paradicsoma
Tejtermékek
Folyóvölgyek ajándéka
A termőföld ízei20
Káposztafélék
Kenyér és sütemény22
Édességkedvelő országok
Aprósütemények
Kenyérkülönlegességek
A kenyér mesterei
A sör24
A sörgyártás
Népszerű és egészséges
A sörök osztályozása
Remek találmány
Sörkülönlegességek26
Kiváló minőségű húsok28
Felvágottak
Garantált minőség
Egyéb húsfélék
Sport és gasztronómia
A sertéshús szerepe a német és osztrák konyhában
Jellegzetes húskészítmények30
Savanyú káposzta sült kolbásszal34
Káposztasavanyítás
Burgonyakrémleves40
Hagymaleves
Krumplisaláta46
Bárányborda gombóccal50
Krumpligombóc
Krumplis-szalonnás rántotta56
Marinált heringtekercs60
Savanyú pisztráng
Vajas spárga66
Töltött kacsa70
Borban főtt nyúl
Szaftos báránycomb76
Párolt marhalábszár
Tejszínes zöldségmix82
Zöldségleves
Fehérboros csirke88
Csirke szőlőmártással
Pácolt marhasült94
Sertéscsülök
Almás rétes100
Stollen
Túrótorta106
Epres túróhab
Sacher-torta112
Ringlótorta
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv