A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Színészeti lexikon II. (töredék)

Mihályfi-Zsonglőr - Színjátszás, színpadművészet, rendezés, film, tánc, varieté, színészies népszokások

Szerkesztő

Kiadó: Győző Andor Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói félvászon
Oldalszám: 554 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrált. További szerzők a könyvben. Nyomtatta Globus nyomdai műintézet rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Közel száz esztendeje, hogy megjelent Marggraff és Herlossohn Theaterlexikon-ja, az első és a jelen mű megjelenéséig egyetlen szakenciklopédia, mely a színházművészet egyetemes történetét a kor... Tovább

Előszó

Közel száz esztendeje, hogy megjelent Marggraff és Herlossohn Theaterlexikon-ja, az első és a jelen mű megjelenéséig egyetlen szakenciklopédia, mely a színházművészet egyetemes történetét a kor legjobb tudása szerint feldolgozta. Azóta hiába várt Európa közönsége egy szakmunkára, melyben nemzetekre, korokra és a színházművészet egyes elágazásaira való tekintet nélkül feltalálhatott volna mindent, ami fontos a számára és ami érdekelhetné. Pougin "Dictionnaire du Théátre"-je, vagy a Spemann-féle "Goldenes Buch des Theaters" annyira egyoldalú munkák, hogy nem tekinthetők elődöknek. Így minden számottevő előzmény nélkül jelenik meg a színészeti Lexikon, amely megelőzve e téren a nagy nyugati nemzeteket, elsőnek foglalja össze a theatrális művészetek egyetemét.
A Színészeti Lexikon nemcsak helyben és időben törekedett egyetemességre és teljességre, hanem abban is, hogy a színpad művészetének szűkebb területe mellé felvette az összes rokon ágakat, az emberiség minden színészies megnyilatkozását, így a filmművészetet, a táncot, a cirkusz és a varieté művészetét, a színészies népszokásokat, az ünnepi játékokat, a bábszínházat, stb. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék) Színészeti lexikon II. (töredék)

A kötet néhány lapján ceruzás aláhúzás és jelölés található. A kötet gerince javított. A címlap kissé sérült. Belülről megerősített példány.

Állapot:
9.800 Ft
4.900 ,-Ft 50
25 pont kapható
Kosárba
konyv