837.970

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Csontváry

Szerző
Fordító
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 105 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Angol  Német  Francia 
Méret: 32 cm x 27 cm
ISBN: 963-13-4465-7
Megjegyzés: Színes reprodukciókkal illusztrálva.

Előszó

A magyar festészet megszállottja volt. Nem csupán festő akart lenni, hanem filozófusként fürkészni kívánta a lét titkait, hódolni a mindenek fölött levő Természet fenségének, ítéletet mondani... Tovább

Fülszöveg

"Az igazság pedig az, hogy az érett cédrusok az 5-6-ik ezredben pihenőre vannak utalva, a fiatalabbak fejlődésre buzdítva. Egy erdőben laknak, s egymásnak útjában nem állnak, hanem élnek békességben az idő viszontagságok közepén természet egy isteni gondviselésben. Vajon mi Európában nem tudnánk-e ilyen alapon békességben élni? Az anyagi gondokat Európa-szerte az érték kizárásával a szellemi térre terelni. Amerika gránit hegyei szobrokká változnak nem sokára a világ csodájára."
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) patikusból lett festővé - ahogy maga állította, a "szellem" hivatására. S bár munkái, sőt ő maga is gyakran tűnt nevetségesnek kortársai szemében, az idő őt igazolta. Kötetünk hetedik kiadása a festő hetven képének reprodukcióját tartalmazza, a bevezetőt Csontváry szakértője, a kiváló, nemrégiben elhunyt művészettörténész, Németh Lajos írta. Az albumot Csontváry ihletett, sokszor messianisztikus hangvételű írásaiból készült válogatás egészíti ki.

Németh Lajos

Németh Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Németh Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem