1.031.314

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A minőség forradalma I-II.

Európa/Új enciklodépia felé

Szerző
Lektor

Kiadó: Magyar Élet Irodalmi Kiadóvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes, a teljes mű I-VI. kötetből áll. Egy könyvben két kötet. Nyomtatta Sylvester Rt., Budapest. 1940 könyvnapjára jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor most egy éve megint valami Tanúfélével léptem a világ elé, könyvem a "legifjabb ifjúság"-hoz intéztem, "melyben éppen mert láthatatlan, mégis csak hinni kell". Ez a láthatatlan ifjúság azóta... Tovább

Előszó

Amikor most egy éve megint valami Tanúfélével léptem a világ elé, könyvem a "legifjabb ifjúság"-hoz intéztem, "melyben éppen mert láthatatlan, mégis csak hinni kell". Ez a láthatatlan ifjúság azóta nem csak a Kisebbségben íróját húzta ki megdobált magányából, de a piacról eltűnt régi Tanúnak is hiányát érzi s negyven könyvívet ajánl föl: válogassam ki háromszor annyiból, amit neki szánok.
Melyik harmad legyen a feléledő? A legkényelmesebb volna "látnok"-ká struccolnom magam s olyanféle ma is heveny sorskérdés-tanulmányokból állítani össze egy önigazoló és kortárs-vádoló Tanút mint: A magyar élet antinomiái. Ez azonban a Tanú módszerének és lelkének a megtagadása volna.
A Tanú a jó ügynek nem csőcseléket akart toborozni, hanem nemességet nevelni s ma is úgy érzi, hogy ha egyes magyar kérdésekben másoknál korábban és világosabban látott: azért volt, mert nem belőlük indult ki: hanem az európai kultúra nagy, (sokszor "elvont"-nak vagy "irodalmi"-nak látszó) kérdéseiből s azokon kinyílt szemmel fordult a magyar ügy felé.
A magyar sorskérdések például a Tanú programjában is ott szerepelnek, az első "sorskérdés-tanulmány" mégis csak az ötödik füzetben bukkan fel; így parancsolta ezt a magam elé írt út: a "metaforától az élet felé". Ezt az utat a Tanú új olvasóinak már csak pedagógiai okokból sem engedhetem el. Vissza

Tartalom

Európa1-164
Új enciklopédia felé1-163

Németh László

Németh László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Németh László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A minőség forradalma I-II. A minőség forradalma I-II. A minőség forradalma I-II. A minőség forradalma I-II. A minőség forradalma I-II. A minőség forradalma I-II.

A borító és a lapélek foltosak. Az előzéklapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
5.580 ,-Ft
28 pont kapható
Kosárba
konyv