kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Planétás Kiadói és Kereskedelmi Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 346 oldal |
| Sorozatcím: | Jelenlévő múlt |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9014-84-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| Előszó | 9 |
| Az ételek jelölési rendszere | 10 |
| Népi mértékegységek és átszámításuk 4-5 adag étel meghatározó mennyisége | 11 |
| Kiskunság és környéke | 13 |
| Ételkészítési anyagok | 15 |
| Ételkészítési szokások | 16 |
| Húsfeldolgozás és -tartósítás | 16 |
| Tarhókészítés | 17 |
| Keserű túró | 17 |
| Lekvárfőzés | 18 |
| Borecet készítése | 19 |
| Napraforgó olaj készítése | 19 |
| Étkezési szokások | 20 |
| Hétköznapok | 20 |
| Nagy mezőgazdasági munkák | 21 |
| Jeles alkalmak | 22 |
| A pásztorok étkezése | 23 |
| Válogatás a Kiskunság régi és mai ételeiből | 24 |
| Levesek | 24 |
| Levesbetétek | 29 |
| Köretek, főzelékek, kásák, hústalan egytálételek | 29 |
| Saláták | 34 |
| Halételek | 35 |
| Húsételek | 38 |
| Főtt és sült tészták, sütemények | 52 |
| Észak-Bácska és a kalocsai Sárköz | 61 |
| Ételkészítési anyagok | 62 |
| Néhány érdekes bácskai és kalocsai ételkészítési szokás | 70 |
| Konyha | 71 |
| Sütő- és főzőeszközök | 72 |
| Halszárítás | 73 |
| Aszalás, befőzés | 73 |
| Savanyúságkészítés | 74 |
| Tésztakészítés | 75 |
| Házi készítésű szeszes italok | 76 |
| Fűszerpaprika-készítés | 77 |
| Étkezési szokások | 77 |
| Hétköznapok | 78 |
| Nagy mezőgazdasági munkák | 78 |
| Summások étkezése | 79 |
| Pásztorok étkezése | 79 |
| Böjti étkezés | 79 |
| Jeles alkalmak | 80 |
| Válogatás Észak-Bácska és a kalocsai Sárköz régi és mai ételeiből | 81 |
| Levesek | 81 |
| Köretek, főzelékek, kásák, hústalan egytálételek | 84 |
| Mártások | 89 |
| Saláták | 89 |
| Halételek | 90 |
| Húsételek | 95 |
| Főtt és sült tészták, sütemények | 103 |
| Jászság | 109 |
| Ételkészítési anyagok | 110 |
| Ételkészítési szokások | 117 |
| Tejtermékek készítése | 117 |
| Aszalás | 118 |
| Olajsütés | 119 |
| Étkezési szokások | 119 |
| Hétköznapok | 119 |
| Vasárnap | 119 |
| Jeles alkalmak | 119 |
| Nagy mezőgazdasági munkák | 120 |
| Kubikusok étkezése | 120 |
| Pásztorok étkezése | 121 |
| Válogatás a Jászság régi és mai ételeiből | 121 |
| Levesek | 121 |
| Levesbetétek | 129 |
| Köretek, főzelékek, kásák, hústalan egytálételek | 130 |
| Saláták és befőttek | 133 |
| Halételek | 134 |
| Húsételek | 135 |
| Főtt és sült tészták, sütemények | 142 |
| Nagykunság, Tiszazug és Szolnok környéke | 155 |
| Ételkészítési anyagok | 156 |
| Zsákmányolás az állatvilágból | 156 |
| Növényi és állati eredetű élelmiszerek | 157 |
| Állattartás, húsételek készítési szokásai | 160 |
| Ételkészítési szokások | 162 |
| Húsfeldolgozás | 163 |
| Tejfeldolgozás | 164 |
| Befőzés, aszalás | 165 |
| Tésztakészítés | 166 |
| Sótörés | 166 |
| Ecetkészítés | 166 |
| Sütő- és fözőeszközök | 167 |
| Ételkészítési szokások | 168 |
| Hétköznapok | 168 |
| Pásztorok étkezése | 169 |
| Nagy mezőgazdasági munkák | 169 |
| Jeles alkalmak | 170 |
| Válogatás a Nagykunság, Tiszazug és Szolnok környéke régi és mai ételeiből | 171 |
| Levesek | 171 |
| Levesbetétek | 181 |
| Köretek, főzelékek, kásák, hústalan egytálételek | 183 |
| Mártások | 191 |
| Saláták | 191 |
| Halételek | 192 |
| Húsételek | 196 |
| Főtt és sült tészták, sütemények | 206 |
| Csongrád és Szeged környéke | 223 |
| Ételkészítési anyagok | 224 |
| Sütő- és főzőeszközök | 235 |
| Ételkészítési szokások | 236 |
| Juhtej feldolgozása | 236 |
| Gyümölcs- és zöldségtartósítás | 237 |
| Élesztőkészítés | 238 |
| Étkezési szokások | 239 |
| Hétköznapok | 239 |
| Nagy mezőgazdasági munkák | 241 |
| Kubikusok étkezése | 241 |
| Gyerekek, öregek, betegek étkezése | 242 |
| Jeles alkalmak | 242 |
| Válogatás Csongrád és Szeged környéke régi és mai ételeiből | 243 |
| Levesek | 243 |
| Levesbetétek | 253 |
| Köretek, főzelékek, kásák, hústalan egytálételek | 254 |
| Mártások | 262 |
| Saláták, befőttek | 264 |
| Halételek | 265 |
| Húsételek | 270 |
| Főtt és sült tészták, sütemények | 278 |
| Azonos nevű ételek több tájról | 193 |
| Levesek | 193 |
| Levesbetét | 303 |
| Köretek, főzelékek, kásák, hústalan egytálételek | 304 |
| Húsételek | 309 |
| Főtt és sült tészták, sütemények | 313 |
| Irodalom | 325 |
| Kiskunság és környéke | 325 |
| Észak-Bácska és a kalocsai Sárköz | 326 |
| Jászság | 328 |
| Nagykunság, Tiszazug és Szolnok környéke | 331 |
| Csongrád és Szeged környéke | 333 |
| Receptmutató | 337 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.