1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tragédia elmélete/A komédia elmélete/A drámai középfajok elmélete

Szerző

Kiadó: Athenaeum
Kiadás helye: Pest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 323 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 3 mű egy könyvben. Nyomatott az "Athenaeum" nyomdájában, Pest. "A tragédia elmélete" a Kisfaludy Társaság által ötven aranynyal jutalmazott pályamű, írta: Névy László Antal főgymn. ny. r. tanár, kiadási év: 1871. "A komédia elmélete és "A drámai középfajok elmélete" a Kisfaludy-Társaság által jutalmazott pályamunka, írta: Névy László a pesti Kereskedelmi Akadémiában a magyar nyelv és irodalom ny. r. tanára. "A komédia elmélete" 1872-ben lett kiadva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó helyett
nem lesz talán felesleges a Kisfaludy-Társaságnak ezen munka felett hozott birálatát ide igtatni, mely az 1871-ik évi febr. 12-én kelt, s ugyanezen napon tartott közgyűlésen... Tovább

Előszó

Előszó helyett
nem lesz talán felesleges a Kisfaludy-Társaságnak ezen munka felett hozott birálatát ide igtatni, mely az 1871-ik évi febr. 12-én kelt, s ugyanezen napon tartott közgyűlésen felolvasott titkári jelentés szerint eként hangzik:
"II. Kivántatott a tragédia elmélete. Jutalma 50 arany.
E pályázatra három mű érkezett be. A 2-ik számu stb.
Az 1-ső számú azonban, melynek jeligéje: "Mért a halandón e komor borúlat?" (Kölcsey) teljes sikerrel oldja meg feladatát. A tragicum minden egyes elemeit megfejti, és a már tisztán elméleti részben is az illető költészeti irodalom legfőbb jelenségeit megvilágosítja.
Az egész értekezés, kiindulásától fogva az utolsó betűig egymásból folyó fogalmak helyes és tiszta megfejtéséből áll, és ennélfogva szervesen összefüggő, életre való művet képez, melyben széleskörű olvasottság gyümölcseit nem összehordva, hanem egy tudományosan gondolkozó ész által kellőkép átsimítva találjuk. Vissza

Tartalom

A tragédia elmélete1-94
A komédia elmélete1-140
A drámai középfajok elmélete1-89
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv