1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tragédia elmélete/A komédia elmélete/A drámai középfajok elmélete (rossz állapotú)

Szerző

Kiadó: Athenaeum
Kiadás helye: Pest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félbőr
Oldalszám: 322 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Aranyozott, bordázott gerincű félbőr könyvkötői kötésben. 3 hiányos mű egy könyvben. Első és egyetlen kiadás. Nyomatott az "Athenaeum" nyomdájában, Pest. "A tragédia elmélete" a Kisfaludy Társaság által ötven aranynyal jutalmazott pályamű, írta Névy László Antal főgymn. ny. r. tanár, kiadási éve: 1871. "A komédia elmélete" a Kisfaludy-Társaság által jutalmazott pályamunka, írta Névy László a pesti Kereskedelmi Akadémiában a magyar nyelv és irodalmi ny. r. tanára, kiadási év: 1872.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó helyett
nem lesz talán felesleges a Kisfaludy-Társaságnak ezen munka felett hozott birálatát ide igtatni, mely az 1871-ik évi febr. 12-én kelt, s ugyanezen napon tartott közgyűlésen... Tovább

Előszó

Előszó helyett
nem lesz talán felesleges a Kisfaludy-Társaságnak ezen munka felett hozott birálatát ide igtatni, mely az 1871-ik évi febr. 12-én kelt, s ugyanezen napon tartott közgyűlésen felolvasott titkári jelentés szerinteként hangzik:
"II. Kivántatott a tragédia elmélete. Jutalma 50 arany.
E pályázatra három mű érkezett be. A 2-ik számu stb.
Az 1- ső számú azonban, melynek jeligéje: "Mért halandón e komor borúlat?" (Kölcsey) teljes sikerrel oldja meg feladatát. A tragicum minden egyes elemeit megfejti, és a már tisztán elméleti részben is az illető költészeti irodalom legfőbb jelenségeit megvilágosítja.
Az egész értekezés, kiindulásától fogva az utolsó betűig egymásból folyó fogalmak helyes és tiszta megfejtéséből áll, és ennélfogva szervesen összefüggő, életre való művet képez, melyben széleskörű olvasottság gyümölcseit nem összehordva, hanem egy tudományosan gondolkozó és által kellőkép átsimítva találjuk. Vissza

Fülszöveg

"A drámai középfajok elmélete" című mű a Kisfaludy-Társaság által jutalmazott pályamunka, további könyvészeti adatok a hiányos címlap miatt nem beazonosíthatók.
A könyv gerincén "A szinművek elmélete" cím szerepel.

Tartalom

A tragédia elmélete1-94
A komédia elmélete1-140
A drámai középfajok elmélete1-88
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv