Fülszöveg
A Franciaország egyik iegkiemelliedőbb borászának tartott Nicolas Joly több mint 20 éve foglalkozik biodimmikus szőlőtermesztéssel, melynek népszerűsítésében elismerten a világ első számú szaktekintélye. Azok számára, akik az ültetvény-művelés és a termőhelyi adottságok borászati megjelenítése terén is maradandót kívánnak alkotni, foly radikálisan új alternatívát kínál a vegyszerfüggő modern mezőgazdaság módszereivel szemben. Biodinamikus szemléletű filozófiájának középpontjában mindig az élő talaj áll, amely az igazán egyedi borok, egyben az eredetvédett termőhelyek hitelességének zálogát jelenti.
„Nicolas Joly tanítványai seregestül érkeznek Európa minden sarkából, hogy lábaihoz kuporodva lessék a szavait. Aki a nagy Loire-völgyi chenin blanc-okkal úgy akar közelebbi kapcsolatba kerülni, hogy egyből egy Savenniéres-rel kezdi, az olyan, mintha egy késői Beethoven-vonósnégyes meghallgatásával akarná komolyzenei ismereteit megalapozni."
- Frank Prial, The Netv York Times
„Úgy...
Tovább
Fülszöveg
A Franciaország egyik iegkiemelliedőbb borászának tartott Nicolas Joly több mint 20 éve foglalkozik biodimmikus szőlőtermesztéssel, melynek népszerűsítésében elismerten a világ első számú szaktekintélye. Azok számára, akik az ültetvény-művelés és a termőhelyi adottságok borászati megjelenítése terén is maradandót kívánnak alkotni, foly radikálisan új alternatívát kínál a vegyszerfüggő modern mezőgazdaság módszereivel szemben. Biodinamikus szemléletű filozófiájának középpontjában mindig az élő talaj áll, amely az igazán egyedi borok, egyben az eredetvédett termőhelyek hitelességének zálogát jelenti.
„Nicolas Joly tanítványai seregestül érkeznek Európa minden sarkából, hogy lábaihoz kuporodva lessék a szavait. Aki a nagy Loire-völgyi chenin blanc-okkal úgy akar közelebbi kapcsolatba kerülni, hogy egyből egy Savenniéres-rel kezdi, az olyan, mintha egy késői Beethoven-vonósnégyes meghallgatásával akarná komolyzenei ismereteit megalapozni."
- Frank Prial, The Netv York Times
„Úgy tűnik, hogy Nicolas Joly biodinamikus módszerei valóban működnek, hiszen a Coulée de Serrant-birtok borai évről-évre összetettebb, intenzívebb ízvilággal kerülnek palackba, nem beszélve összetéveszthetetlen egyediségükről."
- Clive Coates, The Vine
„Nicolas Joly kivételes termelő, a Savenniéres keresztapja. Annak a Coulée de Serrant-dűlőnek a tulajdonosa, melynek bora régóta nagy hírnek örvend ínyenc körökben legendásan hosszú érlelési potenciálja és rendkívüli minősége okán."
- Róbert Parker, The Wine Advocate
„Nicolas Joly készíti a Coulée de Serrant-birtokon egész Franciaország egyik legkifinomultabb, legjobban eltartható, egyben legkarakteresebb fehérborát."
- Joanna Simon, Wne
Vissza