813.174

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Copernicus (minikönyv)

Szerző

Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Latin 
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozatlan kiadás. Kiadott példányszám: 3300, ebből 1-től 100-ig vörös, 1-től 1000-ig fekete színű számozással. Könyvtervező: Soproni Béla Nyomda: Athenaeum Nyomda, Budapest Nyomás módja: Íves ofszetnyomás Facsimile kiadás. A könyv pontos mérete: 42 x 64 mm. Fekete-fehér és színes illusztrációkkal.

Fülszöveg

Ez a kis könyv egyike a legnagyobbaknak.
Az 500 éve született nagy lengyel csillagász, Nikolausz Kopernikusz 1543-ban megjelent munkája, a De revolutionibus... csillagászati világképünk első tudományos megalapozása. Ez a könyv taszította le a Földet az addig jogtalanul bitorolt helyéről, ez forgatta meg és ez késztette keringésre bolygótestvéreivel együtt a Nap körül.
Kopernikusz, ez a ragyogó szellemű, tudós kanonok lett a csillagászat nagy reformátora. Művében viszonylag egyszerű matematikai-geometriai módszerekkel előre számíthatóvá tette a napközéppontú világrendszer alapján az égitestek helyzetét az égbolton. Elgondolásaiban mai szemmel nézve fedezhetünk fel módosításra, kiegészítésre szoruló részleteket, ezek azonban mit sem vonhatnak le az úttörő munka érdemeiből.
Úgy hisszük, hogy méltóképpen emlékezünk meg a többivel alig összemérhető jelentőségű mű megalkotójának nagy évfordulójáról az első kiadás nyomtatott szövegrészének, táblázatainak és ábráinak szépségét megőrző,... Tovább

Nicolaus Copernicus

Nicolaus Copernicus műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nicolaus Copernicus könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Copernicus (minikönyv) Copernicus (minikönyv) Copernicus (minikönyv) Copernicus (minikönyv) Copernicus (minikönyv) Copernicus (minikönyv) Copernicus (minikönyv)

A borító és a lapélek enyhén foltosak, elszíneződtek.

Számozatlan példány.

Állapot:
3.980 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba