1.034.947

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mit olvas le a kutya a lámpaoszlopról?

Kérdések és válaszok a kutyákról

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Sziget Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-7268-53-3
Megjegyzés: 64 fekete-fehér karikatúrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Miért harapdálják előszeretettel a kutyák a füvet? Ki tudják-e szagolni az emberi bosszúságot? Túl keveset alszanak-e az ásítozó ebek? Vajon miért túrja fel az egész kertet a kutyám? Itt egyetlen kérdés sem marad megválaszolatlanul! Ez a könyv szórakoztató stílusban tájékoztat mindarról, amiről a kutyakedvelők mindig is tudni akartak. Akár furcsa, akár bámulatos, akár csupán mindennapi dolgokról szól, ez a kötet ugyanolyan különös és elragadó, mint négylábú kedvenceink.
Nicole Hoefs és Petra Führmann kutyaszakértők az ember ősbarátjáról szóló megannyi érdekes ténnyel lepik meg a könyv olvasóját. A kutyakedvelők izgalmas információkat és hasznosítható ötleteket meríthetnek a kötetből, amely olvasmánynak is igen szórakoztató.

Tartalom

Mit olvas le a kutya a lámpaoszlopról? 9
... és további 14 kérdés négylábú barátaink intelligenciájáról és képességeiről Hegyvidéki keresőkutyák, négylábú robbantási szakértők, betegség-kiszimatolók - van-e a kutyáknak
hatodik érzékük? Ebben a fejezetben igazságokról és mítoszokról olvashatunk!
Miért harapdálják a kutyák előszeretettel a füvet? 29
...és további 10 kérdés a kutyák igencsak különös „bogarairól".
Kirángatja-e a kutya a zoknikat a szekrényből, amikor egyedül van, eszik-e minden sétánál füvet? Ez a fejezet „megmagyarázhatatlan" dolgok nyomára vezet bennünket!
Túl keveset alszanak-e az ásítozó kutyák? 46
...és további 10 kérdés négylábú barátaink csodálatosan kifejező
viselkedéséről. Egy farkát csóváló kutyát megsimogatni általában nem teszi próbára a bátorságunkat, ám mégis kellemetlen érzésünk támad, amely óvatosságra int? Hisztéria ez
vagy megérzés? Ebben a fejezetben pontosabb képet kapunk
arról, mit is akar kifejezni a kutya a testbeszéddel!
Saját szabadidős programot igényel-e a kutyám? 57
...és további 11 kérdés a kutyák szabadidejéről, foglalatosságairól és teljes körű szórakoztatásáról. Flyball, kutyajóga, dog-dancing: vajon mostohán bánunk-e a kutyával, ha nem tesszük lehetővé, hogy legalább háromféle hobbit űzzön?
Vagy a bernáthegyinek nem is kell megtanulnia a lótuszülést?
Ilyen és hasonló kérdésekre találjuk meg ebben a fejezetben
a választ!
Megtagadhatja-e a postás a kutyatulajdonosoknak a kézbesítést? 73
...és további 11 kérdés történelemből, statisztikából és joggyakorlatból. Az első, kutyákról szóló könyvről, a család kutyájáról, amely áldozatul esett a Rózsák háborújának, és a Berlin utcáit borító szerves taposóaknákról olvashatunk e fejezetben, amely furcsaságokról és bámulatos dolgokról szól.
Megvakulnak-e a kutyák a csokoládétól? 89
...és további 12 kérdés a táplálkozásról és az egészségről. Vajon a kutyák valóban megvakulnak-e, vagy csak egyszerűen meghíznak a mértéktelen csokizabálástól? Erre és hasonló kérdésekre találjuk meg itt a választ!
Veszélyeztetett állatfaj-e a fajkutya? 107
...és további 10 kérdés a tarkabarka keverékekről és a színtiszta fajkutyákról. A fajkutyák hívei közül sokan hangsúlyozzák a kimutatható származás jelentőségét. „Az enyémnek is
van családfája" - mondhatják némely keveréktulajdonosok. Ez a fejezet a „költészet és valóság" kérdéseire ad választ a fajkutyákkal és keverékekkel kapcsolatban!
Amikor a kutya nem marad egyedül - a szerelem megfellebbezhetetlen bizonyítéka? 121
...és további 11 kérdés a tényleges nevelésről és a vélt lelki bajokról. Itt olyan kutyákról olvashatunk, amelyek túl keveset szeretnek, és olyanokról, amelyek állítólag túl sokat!
Miért szerepel olyan sok névben a „farkas"? 139
...és további 12 kérdés a kutyáról és ősapjáról. Bizony, jól eláztatták szegény farkast! Sok mindent ráfogtak, még a Piroska-gyilkosságot is az ő nyakába varrták! De vajon manapság
a neveken kívül mi mindenben van még benne a „farkas"?
Erről itt kaphat érdekes információkat az olvasó!
Miért nem bírják egymást gyakran a szomszéd kutyák? 158
...és további 12 kérdés a kutyák összjátékáról, melyet nem csak
fajtabeliekkel művelnek. „Make love not war" - vajon nem-e mottóval kellene érintkezniük egymással négylábú házi kedvenceink legszocializáltabb fajtáinak? Akkor hát miért a folytonos veszekedés? Az effajta kérdésekre ebben a fejezetben találjuk meg a választ!
Be fér-e a dog a lakás ajtaján? 174
...és további 12 kellemetlen kérdés a megfelelő kutya kiválasztása előtt, közben és után érzett kínokról. „Mopsz nélkül lehet élni, csak nincs értelme" - így magyarázza Loriot, miért kedvel egy bizonyos kutyafajtát. De hát: „Rövid téboly - hosszú megbánás". És ez épp elég okot ad egy fejezetre, amelyben kevésbé népszerű kérdésekre is őszinte válaszokat kaphatunk!
Tárgymutató 189
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv