A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Hat jó érv, amiért érdemes megvenned ezt a könyv
1. Ha vacsorára hívod a barátaidat, felajánlják, hogy majd ők hozzák az előételt, a főételt... és a desszertet.
2. Úgy érzed, az Egyszerű receptek nagy séfektől című szakácskönyvhöz is tolmácsra lenne szükséged.
3. Amikor felhívod sí pizzafutárt vagy a kínai kajáldát, már be sem mutatkozol, csak annyit mondasz: „Én vagyok!"
4. Ha belenézel a konyhaszekrénybe, úgy érzed, régészeti expedíción jársz (némelyik étel korát csak a C14 módszerrel lehetne meghatározni).
5. Inkább leugranál gumikötélen a Grand Canyonba, mint hogy vacsorát készíts az anyósodnak.
6. Mindezek ellenére úgy gondolod, nem lehet valódi akadálya annak, hogy megtanulj főzni.
Hatvan könnyen elkészíthető, modern, érthetően elmagyarázott receptet kínálunk, ami segít helytállni a konyhában nem túl magabiztos lányoknak is - minden körülmények között!
Tartalom
Bevezető
• Mit is tartalmaz ez a könyv? 9
• Hogyan szervezzük meg a konyhai munkát? 10
• Hogyan mérjünk mérleg nélkül? 11
• Meddig állnak el az élelmiszerek? 12
• Milyen évszakban találhatjuk meg az ételek hozzávalóit? 14
• Kis szómagyarázat, amely segíthet más szakácskönyvek böngészésében 16
Négyszemközt: romantikus ételek két személyre
• Őszinte és megragadó vallomások 20
• Kapros füstöltlazac-tekercs 22
• Tapenade-dal, tonhallal és parmezánnal töltött paradicsom 24
• Kecskesajtos articsókatalpak 26
• Guacamole szezámmagos és parmezános cserepekkel 28
• Fésűkagyló endíviával, kókusztejjel és naranccsal 30
• Grillezett kacsamell olajbogyóval és citrommal 32
• Paradicsombefőttel és fetával töltött csirkeszeletek 34
• Burgonyás-libamájas lepény 36
• Fehérboros-mustáros makréla 38
• Epres-rebarbarás sütik leveles tésztából 40
• Körtével töltött „nem" gyömbéres csokoládészósszal 42
• Zöldcitromkrém 44
Segítség! Anyósomék vacsorázni jönnek!
• Laza és szubjektív vallomások 48
• Uborkagaspacho 50
• Paradicsomos tortácskák, balzsamos karamell 52
• Ropogós falatok pármai sonkával és mozzarellával 54
• Fésűkagylótál nyers zöldségekkel 56
• Nyelvhalfilé grépfrútos vajjal és cukkinival
• Báránykaraj fűszeres bundában, sült paradicsommal
• Hirtelen sült borjú hatféle fűszerrel
• Féloldalt sült tonhal zöld mártással, olívaolajas pürével
• Libamájas penne sonkával és fügével 66
• Almás-mogyorókrémes tortácska 68
• Egzotikus gyümölcssaláta kis kókuszsziklákkal 70
• Citromos sajttorta 72
Sziasztok, haverok!
• Őszinte, biztató vallomások 76
• Kuszkuszsaláta grépfrúttal és garnélarákkal 78
• Padlizsáncrumble 80
• Hideg sárgadinnyeleves ropogós sonkadarabokkal 82
• Ecetes póréhagyma 84
• Pekingi csirkecomb citromos rizzsel 86
• Pirított mustáros sertéssült burgonyával 88
• Ecetes csirkecombok olvadós sárgarépával 90
• Omlós lazac lencsével 92
• Articsókás-mozzarellás spagetti 94
• Gyümölcssaláta pirított morzsával 96
• Epres csokoládéfondant 98
• Crumble almával, banánnal és spéculoos-val 100
„Konferencia-vacsora" lányok közt
• Spontán és együtt érző vallomások 104
• Rukolasaláta fügével, kecskesajttal és pirított magokkal 106
• Szójacsírás-mazsolás reszelt sárgarépa 108
• Lazacsaláta uborkával, joghurttal és mentával 110
• Almás-diós zellersaláta 112
• Marhacarpaccio articsókával 114
• Fűszeres aranykeszeg édesköménnyel 116
• Édes-sós csirke batyuban sütve 118
• Citromos garnélarák szezámmaggal 120
• Tésztasaláta friss tonhallal és pestóval 122
• Karamellizált ananász rumos tejszínhabbal 124
• Sült málnás sütemény 126
• Jeges kávé, kávés jég 128
Egyedül eszem, és jólesik
• Önvallomások (hidegen) 132
• Ravioli metélőhagymával 134
• Mustáros sertésborda 136
• Tonhalas paradicsomsaláta 138
• Rokfortos-szőlős endíviasaláta 140
• Szuper szendvics sütőben sütve 142
• Expressz baguette-pizza 144
• Tojásrántotta mimolette sajttal 146
• Bruschetta kecskesajttal, paprikával és mézzel 148
• Őszibarackos-mézes joghurt 150
• Serpenyőben sült alma mazsolával 152
• Karamellizált kalács eperrel 154
• Kókuszfagyi friss mangóval 156
• A receptek listája előételek/főételek/desszertek szerint osztályozva 158
• A könyv születése 160
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.