837.703

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A zaragozai orvos

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 422 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-07-7013-x

Fülszöveg

1489-ben a római Szentszék értékes ereklyével ajándékozza meg a toledói hieronimita rendházat. A csodatévő erővel felruházott félarasznyi relikviához - Szűz Mária anyjának, Szent Annának a combcsontja - a hieronimita perjel a Kasztília-szerte elismert zsidó ötvössel, Helkias Toledanóval készített míves szentségtartót. A mester fiát azonban a rendházhoz vezető úton lemészárolják, az ereklyetartót elrabolják.
Három évvel később a rendházat felszámolják, Ferdinánd, Kasztília királya pedig kiutasítja országából a zsidókat. Sokan áttérnek a keresztény hitre, még többen földönfutóvá válnak saját hazájukban, köztük az elrabolt ereklyetartó készítőjének, a zsidó ötvösmesternek a kisebbik fia, Yonah, aki magát újkereszténynek kiadva bujdos az országban. A féltve őrzött hitbéli meggyőződés, illetve a kincset érő ötvösmunka mellett ő a regény harmadik főszereplője.
Börtönszolgaként Yonah tanúja a titkos zsidó praktikák űzésével vádolt újkeresztények máglyahalálának, béresnek áll, egy... Tovább

Noah Gordon

Noah Gordon műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Noah Gordon könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem