kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 220 oldal |
| Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
| Kötetszám: | 62 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J4-548. |
| A nyersanyagismeret szükségessége | 3 |
| Az ember táplálkozásélettani vázlata | 7 |
| Az élő szervezetek alkotó elemei | 7 |
| Az emberi szervezet működésének vázlata | 8 |
| Az emberi test külső és belső határa | 8 |
| A tápanyagok | 12 |
| Alaptápanyagok | 12 |
| Védőtápanyagok | 16 |
| Élvezeti szerek | 21 |
| Fűszerek | 21 |
| Az enzimek szerepe a szervezetben | 22 |
| A belső elválasztású mirigyek | 23 |
| Egészség, betegség. Táplálkozási irányzatok | 24 |
| A malomipar nyersanyagai | 28 |
| Buza | 29 |
| Jelentősége, elterjedése | 29 |
| A búza termesztési kérdései | 30 |
| A búza minősitése | 32 |
| Búza fajták | 33 |
| Rozs | 34 |
| Jelentősége és termesztése | 34 |
| A rozs fajtái | 36 |
| Zab | 36 |
| Árpa | 37 |
| Rizs | 38 |
| Kukorica | 39 |
| Köles | 41 |
| Seprőcirok | 42 |
| Pohánka | 42 |
| Borsó | 42 |
| A sütőipar nyersanyagai | 45 |
| Alapanyagok | 46 |
| A liszt | 46 |
| A viz | 49 |
| Segédanyagok | 49 |
| Élesztő | 49 |
| Só | 50 |
| Burgonya készitmények | 50 |
| Feltárt lisztek | 50 |
| Aszkorbinsav | 50 |
| Maláta, korpa | 51 |
| Járulékos anyagok | 51 |
| Margarin | 51 |
| Napraforgó étolaj | 52 |
| Cukor | 52 |
| Fűszerek | 53 |
| Köménymag | 53 |
| Fűszerpaprika | 53 |
| Bors | 53 |
| Fűszervanilia | 53 |
| Fahéj | 53 |
| Töltelékanyagok | 54 |
| Dió | 54 |
| Mák | 54 |
| Kakaópor | 54 |
| Cseresznye | 54 |
| Meggy | 55 |
| Alma | 55 |
| Gyümölcsíz | 55 |
| Az édesipar növényi nyersanyagai | 56 |
| A cukor nyersanyagai | 56 |
| A cukorrépa | 56 |
| A cukornád | 61 |
| Cukorcirok | 61 |
| Folyékony cukrok | 61 |
| A méz | 62 |
| A kakaóbab | 63 |
| Gyümölcsök és gyümölcskészítmények | 64 |
| Citrom | 65 |
| Narancs | 65 |
| Mazsola | 65 |
| Gesztenye | 65 |
| Mandula | 66 |
| Dió | 67 |
| Mogyoró | 67 |
| Egyéb édesipari nyersanyagok | 68 |
| Földi mogyoró | 68 |
| Kókuszdió | 69 |
| Barackmag | 69 |
| Pisztácia | 69 |
| Mák | 69 |
| Napraforgó mag | 70 |
| Szezám | 70 |
| A kávé | 70 |
| Tea | 71 |
| Kocsonyásító (Gélképző) anyagok | 71 |
| Agar-agar | 71 |
| Az arabmézga | 72 |
| A tragant | 72 |
| Pektin | 72 |
| Fűszerek, színező anyagok | 73 |
| Fahéj | 73 |
| Szegfűszeg | 73 |
| Vanilia | 73 |
| Szinező anyagok | 73 |
| A konzervipar növényi nyersanyagai | 76 |
| A növényi konzerválás jelentősége | 76 |
| A konzervipari vázlatos fejlődéstörténete | 77 |
| A nyersanyag és a konzerv minőségi összefüggései | 78 |
| Zöldségfélék | 80 |
| Burgonyafélék | 83 |
| Hüvelyesek | 92 |
| Kobakosok | 96 |
| Káposztafélék | 101 |
| Gyök-gumós zöldségnövények | 106 |
| Hagymafélék | 110 |
| Csemegekukorica | 111 |
| Évelő zöldségfélék | 113 |
| Gombák | 115 |
| Gyümölcsfélék | 121 |
| Almástermésűek | 122 |
| Csonthéjasok | 127 |
| Bogyós gyümölcsök | 135 |
| Szőlő | 141 |
| Erdei és egyéb begyűjtött gyümölcsfélék | 142 |
| Segédanyagok | 143 |
| Fűszerek | 144 |
| A hűtőipar növényi nyersanyagai | 147 |
| A hűtőipar jelentősége, fejlődése | 147 |
| Zöldségfélék | 149 |
| Paradicsom | 149 |
| Paprika | 150 |
| Burgonya | 150 |
| Zöldborsó | 450 |
| Zöldbab | 151 |
| Sárgadinnye | 151 |
| Görögdinnye | 151 |
| Uborka | 151 |
| Tök | 152 |
| Karfiol | 152 |
| Bimbóskel | 152 |
| Brokkoli | 153 |
| Gyök-gumós zöldségnövények | 153 |
| Feketegyökér | 153 |
| Hagymafélék | 153 |
| Csemegekukorica | 154 |
| Paraj | 154 |
| Sóska | 155 |
| Spárga | 155 |
| Gomba | 155 |
| Gyümölcsfélék | 156 |
| Cseresznye | 156 |
| Meggy | 156 |
| Kajszi | 156 |
| Szilva | 157 |
| Őszibarack | 157 |
| Szamóca | 158 |
| Málna | 158 |
| Ribizke | 159 |
| Erdei gyümölcsök | 159 |
| Szőlő | 159 |
| Féltermékek | 160 |
| A növényolajipar nyersanyagai | 162 |
| A növényolaj fogyasztásának és gyártásának fejlődése | 162 |
| Nem száradó olajok nyersanyagai | 164 |
| Földi mogyoró mag | 164 |
| Oliva hus és mag | 164 |
| Pálmagyümölcs hús és mag | 165 |
| Napraforgó-mag | 165 |
| Mustármag | 166 |
| Ricinusmag | 166 |
| Korpa | 166 |
| Félszáradó olajok nyersanyagai | 167 |
| Dohánymag | 167 |
| Szőlőmag | 167 |
| Repcemag | 167 |
| Szezámmag | 167 |
| Tökmag | 168 |
| Szójabab | 168 |
| Száradó olajok nyersanyagai | 168 |
| Lenmag | 168 |
| Egyéb olajos növényi nyersanyagok | 169 |
| A söripar nyersanyagai | 170 |
| Árpa | 172 |
| Buza | 175 |
| Rizs és kukorica | 175 |
| Maláta | 175 |
| Komló | 177 |
| A borfeldolgozóipar nyersanyagai | 180 |
| A szőlő és bortermelés jelentősége | 180 |
| Borszőlő fajták | 186 |
| Csemegeszőlő fajták | 187 |
| Borkitermelési adatok és minőségi előiíások | 188 |
| A borélesztők | 189 |
| Csemegeborok, ürmösbor | 190 |
| Pezsgő és habzóbor | 190 |
| Borpárlat | 191 |
| Melléktermékek felhasználása | 192 |
| A borseprő | 192 |
| Az önantéter | 193 |
| Az élesztő fehérje (aminósavak) | 193 |
| Szőlőtörköly | 194 |
| A szőlőmag | 191 |
| Borecet | 194 |
| Gyümölcsborok | 195 |
| A szeszipar nyersanyagai | 196 |
| A szeszipar népgazdasági jelentősége | 196 |
| Keményítőtartalmú nyersanyagok | 197 |
| Burgonya | 198 |
| Kukorica | 199 |
| Árpa | 200 |
| Rozs | 201 |
| Zab | 201 |
| Búza | 201 |
| Rizs | 201 |
| Köles | 202 |
| Cukortartalmú nyersanyagok | 202 |
| Cukorrépa | 202 |
| Melasz | 203 |
| Mézcirok | 204 |
| Gyümölcsszesz (pálinka) gyártás nyersanyagai | 204 |
| Ipari likőrgyártás nyersanyagai | 206 |
| Inulin tartalmu nyersanyagok | 206 |
| Csicsóka | 206 |
| Cikória | 207 |
| Alkoholtartalmú nyersanyagok | 207 |
| Szőlőtörköly | 207 |
| Borseprő | 207 |
| A bor | 208 |
| Cellulóztartalmú nyersanyagok | 208 |
| Az ecetgyártás nyersanyagai | 208 |
| Irodalomjegyzék | 210 |
| Tartalomjegyzék | 213 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.