kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magyar Vegyipari Munkások Országos Szabad Szakszervezete |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 118 oldal |
| Sorozatcím: | Vegyipari szakkönyvtár |
| Kötetszám: | 10 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 5 |
| Általános rész | 6 |
| A növényi olajok fogalma | 6 |
| A növényi olajok kémiája, összetételük | 9 |
| Az olajok keletkezése a növényekben | 9 |
| A növényi olajok sajátságai | 11 |
| A növényi olajos laboratóriumi vizsgálata | 12 |
| A növényi olajok felosztása | 13 |
| A növényolajgyártás nyersanyagai | 14 |
| A növényolajipar gazdasági vonatkozásai | 18 |
| Növényi olajok gyártása | 19 |
| A növényolajipar története | 19 |
| Előkészítő műveletek | 22 |
| A nyersanyagok raktározása és szárítása | 25 |
| Az olajosmagvak tisztítása | 28 |
| Az olajosmagvak aprítása | 28 |
| Olajkinyerési eljárások | 31 |
| Sajtoló eljárás | 34 |
| Hidraulikus sajtók | 36 |
| Mechanikus sajtók | 39 |
| Extrakciós (kioldó) eljárás | 42 |
| Az extrakciós olajkinyerés menete | 44 |
| Extrahálókészülékek és működésük | 46 |
| Lepárlókészülékek és működésük | 47 |
| Kondenzátorok | 48 |
| Az extrahált dara szállítása | 48 |
| A nyersolaj tárolása és szállítása | 52 |
| Az olajgyártás maradékai és felhasználásuk | 53 |
| Növényi olajok finomítása | 53 |
| Mechanikai szennyezések eltávolítása | 56 |
| Szabad zsírsavak eltávolítása | 56 |
| Nyálkaanyagok és fehérjék eltávolítása | 56 |
| Halványítás | 57 |
| Az olajfinomítás melléktermékei és felhasználásuk | 58 |
| Növényi olajok feldolgozása | 59 |
| Növényi olajok keményítése | 59 |
| Katalizátorok és készítésük | 60 |
| Katalizátormérgek | 61 |
| A keményítás kivitelezése | 62 |
| Étkezési zsiradékok gyártása | 64 |
| Étolajok | 65 |
| Ételzsírok | 67 |
| Margarin | 67 |
| Zsírbontás | 70 |
| A zsírbontás kivitelezése | 70 |
| Zsírsavak desztillációja | 74 |
| Szappangyártás | 76 |
| Általános rész | 76 |
| A szappan fogalma | 77 |
| Mosóhatás | 78 |
| A tisztítóhatást befolyásoló tényezők | 78 |
| A szappangyártás nyersanyagai | 78 |
| Zsírok és olajok | 80 |
| Zsírsavak | 81 |
| Gyanta | 82 |
| Alkáliák | 83 |
| A szappankészítés és folyamatai | 83 |
| Elszappanosítás | 87 |
| Kisózás | 89 |
| Szappanfajták és készítésük | 89 |
| Keményszappanok | 98 |
| Textilszappanok | 99 |
| Kenőszappanok | 100 |
| Pipereszappanok | 103 |
| Borotvaszappanok | 104 |
| A szappanok töltése | 106 |
| Mosóporok | 107 |
| Laborítóriumi vizsgálati módok | 109 |
| Polimerizált olajok | 111 |
| Főzött olajok vagy kencék | 112 |
| Oxidált olajok | 114 |
| Vulkanizált olajok vagy faktiszok | 115 |
| Szulfonált olajok | 115 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.