| Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 286 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-8617-09-8 |
| Dr. Sáringer Gyula: Előszó | 9 |
| Dr. Seprős Imre: Bevezetés | 10 |
| Dr. Seprős Imre: Az integrált - környezetkímélő - növényvédelem eszközei és módszerei | 11 |
| Védekezési módszerek | 13 |
| Fizikai-mechanikai védekezés | 13 |
| Agrotechnikai védekezés | 17 |
| Biológiai védekezés | 21 |
| A növényvédelmet szervező, kivitelező szakember, a kertbarát | 29 |
| Dr. Aponyiné Dr. Garamvölgyi Ilona - Dr. Ripka Géza - Szentey László: Termesztett növényeink védelme | 30 |
| Búza | 30 |
| Rozs | 34 |
| Tritikále | 37 |
| Őszi árpa | 39 |
| Tavaszi árpa | 43 |
| Zab | 47 |
| Rizs | 48 |
| Köles | 49 |
| Kanáriköles | 50 |
| Kukorica | 50 |
| Cirok | 53 |
| Borsó | 54 |
| Szója | 56 |
| Bab | 58 |
| Lencse | 60 |
| Lóbab | 61 |
| Csillagfürt | 61 |
| Csicseriborsó | 62 |
| Földimogyoró | 62 |
| Cukorrépa | 63 |
| Burgonya | 65 |
| Napraforgó | 68 |
| Káposztarepce | 70 |
| Mustár | 73 |
| Olajretek | 74 |
| Mák | 74 |
| Rostlen és olajlen | 75 |
| Kender | 76 |
| Dohány | 77 |
| Komló | 78 |
| Lucerna | 79 |
| Vöröshere | 81 |
| Fehérhere, bíborhere | 83 |
| Szarvaskerep | 83 |
| Rét és legelő | 84 |
| Fejes káposzta, kelkáposzta | 84 |
| Karalábé | 86 |
| Karfiol | 88 |
| Brokkoli | 90 |
| Bimbóskel | 92 |
| Leveleskel | 94 |
| Kínaikel | 96 |
| Szabadföldi paradicsom | 98 |
| Szabadföldi paprika | 102 |
| Tojásgyümölcs | 104 |
| Görögdinnye | 105 |
| Sárgadinnye | 107 |
| Szabadföldi uborka | 109 |
| Spárgatök, cukkini, sütőtök és patisszon | 112 |
| Szabadföldi fejes saláta | 113 |
| Spenót | 114 |
| Sóska | 114 |
| Vöröshagyma | 115 |
| Fokhagyma | 116 |
| Póréhagyma | 117 |
| Sárgarépa | 118 |
| Petrezselyem | 120 |
| Pasztinák | 121 |
| Zeller | 122 |
| Retek | 123 |
| Cékla | 124 |
| Torma | 125 |
| Csiperkegomba | 126 |
| Csemegekukorica | 126 |
| Spárga | 127 |
| Hajtatott zöldségfélék | 127 |
| Hajtatott paradicsom | 128 |
| Hajtatott paprika | 130 |
| Hajtatott uborka | 131 |
| Hajtatott saláta | 133 |
| Hajtatott káposztafélék | 133 |
| Alma | 134 |
| Körte | 138 |
| Birs | 143 |
| Naspolya | 146 |
| Cseresznye | 147 |
| Meggy | 150 |
| Szilva | 153 |
| Őszibarack | 156 |
| Kajszi | 160 |
| Mandula | 162 |
| Mogyoró | 164 |
| Szelídgesztenye | 164 |
| Dió | 165 |
| Szamóca | 166 |
| Málna | 168 |
| Köszméte | 170 |
| Piros ribiszke | 172 |
| Fekete ribiszke | 174 |
| Szeder | 176 |
| Szőlő | 177 |
| Díszfák, díszcserjék | 181 |
| Díszfaiskola | 182 |
| Dísznövények | 182 |
| Gyógynövények | 187 |
| Erdészet | 190 |
| Terménytárolók | 191 |
| Dr. Dimitrievits György: Növényvédő gépek és műszaki technológiák | 192 |
| Növényvédelmi műszaki eljárások | 192 |
| Permetezés | 195 |
| Porlasztás | 196 |
| Ködözés | 196 |
| Porozás | 197 |
| Mikrogranulátomozás | 197 |
| A permetezés gépesítése | 198 |
| Permetléellátás | 198 |
| A permetezőgépek felépítése | 201 |
| Permetezőgépek fontosabb részegységei | 202 |
| Agrotechnikai és környezetvédelmi követelmények | 211 |
| Permetezőgépek felkészítése az idényre | 213 |
| A szántóföldi permetezőgépek üzemeltetése | 215 |
| A kertészeti permetezőgépek üzemeltetése | 223 |
| A permetezőgépek beállítása | 225 |
| Kiskertek permetezőgépei | 225 |
| Kézi működtetésű gépek | 225 |
| Motoros háti porlasztógépek | 227 |
| Hordozható motoros permetezőgépek | 228 |
| Kiskerti növényvédő gépek üzemeltetése | 228 |
| A permetezőgép kiválasztásának szempontjai | 230 |
| Gépválasztás kiskerthez | 231 |
| Gépválasztás üzemi permetezéshez | 232 |
| Légi növényvédő gépek alkalmazása | 232 |
| A növényvédelmi gépek alkalmazásának aranyszabályai | 234 |
| A gép kiválasztásának szabályai | 234 |
| A gép beállításainak szabályai | 234 |
| Az üzemeltetés szabályai | 235 |
| Szabályok a munkavégzés után | 235 |
| Növényvédő gépek főbb műszaki adatai | 235 |
| Óvórendszabályok | 241 |
| Függelék | 243 |
| Alapfogalmak | 243 |
| Növényvédő szerekkel kapcsolatos alapfogalmak | 244 |
| A könyvben használt rövidítések | 247 |
| Növényvédő szerek és levéltrágyák keverhetősége | 247 |
| Bordói lé készítése | 248 |
| Mészkénlefőzés | 248 |
| Permetezési napló | 249 |
| Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálatok | 250 |
| Oktatási intézmények | 251 |
| Kutatóintézetek | 251 |
| Múzeumok | 252 |
| Javasolt irodalom | 252 |
| Idegen kifejezések | 255 |
| Magyarországon engedélyezett növényvédő szerek | 257 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.