kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 868 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| I. kötet | |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 17 |
| Gabonafélék | 17 |
| A gabonafélék általános jellemzése | 17 |
| Növénytani sajátságok | 19 |
| A mag csírázása | 21 |
| Bokrosodás | 23 |
| Szárbahajtás | 23 |
| Őszi és tavaszi gabonafélék | 24 |
| A növények stádiumos fejlődésének elmélete | 24 |
| A gabonafélék jarovizálása | 27 |
| Kalászolás | 31 |
| Virágzás | 31 |
| Érés | 32 |
| A gabonafélék hőigénye | 33 |
| A gabonafélék fényigénye | 34 |
| Megdűlés és az ellene való védekezés | 35 |
| Vízszükséglet | 36 |
| Szárazságtűrés. Megszorulás | 36 |
| Talajigény | 39 |
| A vetőmaggal szemben támasztott követelmények | 39 |
| Rozs | 43 |
| Jelentősége és elterjedése a Szovjetunióban | 43 |
| Terméseredmények | 44 |
| Morphológiai sajátosságai és származása | 44 |
| Fejlődési sajátosságai | 46 |
| Fajták | 60 |
| Magon és kalászon jelentkező fajtasajátosságok | 50 |
| Helye a vetésforgóban | 51 |
| Trágyázás | 52 |
| Talajelőkészítés | 55 |
| A vetőmag előkészítése | 56 |
| Vetésidő | 56 |
| Vetésmódok | 57 |
| Vetésápolás | 58 |
| A rozs gyomirtóképessége | 59 |
| Aratás | 59 |
| Búza | 60 |
| A búza termelése világviszonylatban és a Szovjetunióban | 60 |
| Búzafajok | 62 |
| A lágy és kemény búza változatai | 67 |
| Őszi búza | 70 |
| Elterjedése és főbb körzetei | 70 |
| Az élenjáró körzetek és kolhozok terméseredményei | 71 |
| Fajták | 71 |
| Fajtakeverékek | 78 |
| Helye a vetésforgóban | 79 |
| Trágyázás | 82 |
| Fejtrágyázás | 83 |
| Talajművelés | 85 |
| Vetésidő | 87 |
| Vetési mélység és vetésmódok | 90 |
| Vetőmagszükséglet | 90 |
| A téli és tavaszi károk elleni védekezés | 92 |
| Vetésápolás | 104 |
| Aratás | 105 |
| Tavaszi búza | 106 |
| Vetésterület, termelési körzetek és terméseredmények | 106 |
| A kemény és lágy búza elterjedése | 108 |
| A kemény búza magjának minősége | 109 |
| A tavaszi búzák főbb alakjai és fajtái | 111 |
| Fejlődési sajátosságok | 118 |
| Helye a vetésforgóban | 121 |
| Trágyázás | 123 |
| Talajművelés | 127 |
| A vetőmag előkészítése | 128 |
| Vetésidő | 130 |
| Vetésmód | 131 |
| Vetési mélység | 132 |
| Vetőmagmennyiség | 132 |
| Vetés utáni munkák | 134 |
| Vetésápolás | 134 |
| Aratás | 135 |
| Zab | 136 |
| Általános jellemzése és termelésének körzetei | 137 |
| Növénytani jellemzése és főbb fajai | 137 |
| Változatok és fajták | 138 |
| Fajták közötti eltérések | 142 |
| Trágyázás | 147 |
| Helye a vetésforgóban | 148 |
| A talaj előkészítése | 148 |
| A vetőmag előkészítése | 149 |
| Vetés | 149 |
| Vetésápolás | 150 |
| Érés és aratás | 151 |
| Árpa | 151 |
| Általános jellemzése és elterjedése | 152 |
| Termések | 152 |
| Morphológiai sajátosságok és főbb alakok | 153 |
| Fajták | 154 |
| Árpa-típusok és felhasználásuk | 156 |
| A sörárpa iránt támasztott követelmények | 158 |
| Fejlődési sajátosságok | 159 |
| Helye a vetésforgóban | 160 |
| Trágyázás | 161 |
| Talajművelés | 162 |
| A vetőmag vetés előtti kezelése | 163 |
| Vetés | 163 |
| Vetésápolás | 164 |
| Aratás | 165 |
| Őszi árpa | 165 |
| Hajdina | 166 |
| Általános jellemzése, elterjedése és termései | 168 |
| Éghajlati és talajigénye | 169 |
| Fajták | 169 |
| Fejlődés, virágzás és beporzás | 170 |
| A hajdina helye a vetésforgóban | 171 |
| Trágyázás | 172 |
| Talajművelés, vetés és vetésápolás | 173 |
| Aratás | 175 |
| Köles | 176 |
| Termelési körzetek és a termelés állapota | 176 |
| Morphológiai jellemzés, főbb alakok és fajták | 177 |
| Fejlődési sajátosságok | 180 |
| Helye a vetésforgóban | 181 |
| Trágyázás | 181 |
| Talajelőkészítés | 182 |
| A vetőmag előkészítése | 182 |
| Vetés | 182 |
| Növényápolás | 185 |
| Érés és aratás | 185 |
| Kukorica | 185 |
| Jelentősége és felhasználása | 185 |
| Elterjedése | 186 |
| Terméseredmények | 187 |
| Morphológia és főbb alakok | 187 |
| Fontosabb fajták | 190 |
| Fajták közötti eltérések | 192 |
| A kukorica-vetőmagtermelés sajátosságai | 193 |
| A nappal és a szárazság hatása | 194 |
| A kukorica öntözése | 195 |
| Helye a vetésforgóban | 195 |
| Talajigény. Trágyázás | 197 |
| Talajművelés | 198 |
| Vetőmagelőkészítés és vetés | 199 |
| Vetésápolás | 202 |
| A vetésápolás gépesítése | 204 |
| Érés és aratás | 205 |
| A kukorica tárolása | 207 |
| Cirok | 207 |
| Általános jellemzés | 207 |
| A cirok világviszonylatban és a Szovjetunióban | 208 |
| Botanikai leírás és változatok | 209 |
| Felhasználás és fajták | 209 |
| Cirok a vetésforgóban | 212 |
| Talajelőkészítés | 212 |
| Növényápolás | 213 |
| Aratás | 214 |
| Szárítás és tárolás | 214 |
| Ciroktermelés silózásra és takarmányra | 215 |
| Rizs | 215 |
| Jelentősége és felhasználása | 215 |
| Rizstermelési körzetek a Szvojetunióban | 216 |
| Termések | 217 |
| Botanikai sajátosságok, alfajok és változatok | 217 |
| A Szovjetunió főbb rizsfajtái | 218 |
| A termelés talaj- és éghajlati feltételei | 220 |
| Rizses vetésforgók | 221 |
| Trágyázás | 222 |
| Talajművelés | 224 |
| Vetőmag | 225 |
| Vetés | 225 |
| Palántás művelés | 226 |
| Öntözési rendszer | 226 |
| A gyomosodás elleni védekezés | 228 |
| Aratás | 229 |
| A gabonafélék aratása és a veszteségek elleni védekezés | 229 |
| Az aratás feladatai | 230 |
| A kombájnok teljesítményének fokozása | 231 |
| Veszteségek elkerülése a kombájnos aratásnál | 234 |
| Az egyes gabonafélék aratási sajátságai | 235 |
| Egyszerű gépekkel végzett aratásnál előálló veszteségek elleni védekezés | 236 |
| Asztagolás és cséplés | 237 |
| Az aratás legr9videbb idő alatti és vesztesén nélküli elvégzése | 239 |
| Gumósnövények | 239 |
| Burgonya | 239 |
| Jelentősége | 240 |
| A burgonyatermelés története és a burgonya elterjedése | 241 |
| Termések és a sztahanovisták eredményei | 245 |
| A burgonya botanikai és biológiai jellemzése | 247 |
| Vegyi összetétele | 248 |
| Keményítőképzés | 249 |
| A burgonya és az éghajlat | 250 |
| A burgonya és a talaj | 250 |
| A fajták gazdasági osztályozása | 251 |
| A fajták ipari sajtáságai | 252 |
| A fajták morphológiai sajátságai | 253 |
| A fajták némely biológiai sajátsága | 257 |
| A fajták rövid összehasonlító jellemzése és földrajzi elterjedésük | 258 |
| Új fajok | 258 |
| A burgonya helye a vetésforgóban | 261 |
| A burgonya tápanyagszükséglete | 262 |
| Istállótrágya | 263 |
| Zöldtrágyázás | 264 |
| Foszforsavas trágyázás | 264 |
| Nitrogénes trágyázás | 265 |
| Káliumos trágyázás | 266 |
| Magnéziumtrágyák | 267 |
| Teljes műtrágya és műtrágyás istállótrágya | 267 |
| Fészektrágyázás | 268 |
| Fejtrágyák | 268 |
| Meszezés a burgonyatermelésnél | 268 |
| A trágyázással kapcsolatos általános következtetések | 269 |
| Talajművelés | 270 |
| A velőgumó nagysága | 271 |
| A gumók fonnyasztása | 272 |
| Jarovizálás | 274 |
| Csíráztatás | 275 |
| A vetőgumók ültetési előkészítésének különleges módjai | 275 |
| Szeletelés, dugványozás és szemzés általi szaporítás | 278 |
| Magról történő szaporítás | 279 |
| Ültetés | 279 |
| Sor- és növénytávolság. Vetőgumómennyiség | 280 |
| A talaj ültetéselőtti előkészítése | 283 |
| Ültetési időpontok | 284 |
| Növényápolás | 287 |
| Nyári ültetés | 290 |
| Termésbetakarítási időpontok | 291 |
| Gépi betakarítás | 293 |
| Elszállítás és mezei tárolás | 293 |
| Téli tárolás | 297 |
| Silózás | 297 |
| Szárítás | 297 |
| Csicsóka | 297 |
| Növénytani leírás, termelésének jelentősége, termelése | 297 |
| Termelési körzetei, természeti feltételek, fajták | 299 |
| A csicsóka és a vetésforgó | 300 |
| Művelési eljárások | 300 |
| II. kötet | |
| Olajnövények | 3 |
| Napraforgó | 4 |
| Származása és általános jellemzése | 4 |
| A napraforgó elterjedése a Szovjetúnióban | 5 |
| Termés | 5 |
| A napraforgó éghajlati és talajigénye | 6 |
| Formák és fajták | 6 |
| A fajták elterjedése | 8 |
| A napraforgó fejlődése | 9 |
| A napraforgó helye a vetésforgóban | 10 |
| Trágyázás | 12 |
| Talajművelés | 14 |
| Vetőmag és vetés | 15 |
| A növényápolás és az ápolási munkák gépesítése | 18 |
| Betakarítás | 20 |
| Sáfrányszeklice | 22 |
| Általános jellemzése | 22 |
| Termelési eljárása | 23 |
| Ricinus | 24 |
| Általános jellemzése, elterjedése és terméshozama | 24 |
| A természeti igények | 26 |
| Fajták | 26 |
| Termelési eljárása | 27 |
| Szezám | 30 |
| Mák | 32 |
| Általános ismertetése | 32 |
| Termelési eljárása | 33 |
| Mustár | 34 |
| Általános jellemzése és főbb fajai | 34 |
| Káposztarepce és réparepce | 37 |
| Gomborka | 39 |
| Lallemancia | 39 |
| Perilla | 40 |
| Illóolaj-növények | 41 |
| Általános jellemzés | 41 |
| Koriander | 42 |
| Ánizs | 45 |
| Kömény | 46 |
| Menta | 47 |
| Olajmuskátli | 48 |
| Levendula | 49 |
| Rostnövények | 51 |
| Len | 51 |
| A lentermelés a világ mezőgazdaságában | 51 |
| A lentermelés a Szovjetúnióban | 52 |
| A szocialista lentermelés feladatai és a len terméshozama | 53 |
| Növénytani leírás és technológiai jellemzés | 54 |
| A fontosabb lenfélék és termelési céljuk | 57 |
| A tájlen és a nemesített lenfajták jellemzése | 59 |
| A természeti igények | 60 |
| A len helye a vetésforgóban | 62 |
| A lenvetésforgók jellemzése | 63 |
| A len növekedése és fejlődése | 66 |
| Trágyázás | 68 |
| Talajművelés | 69 |
| A vetőmag előkészítése | 75 |
| Vetésidő | 78 |
| Vetőmagmennyiség | 80 |
| Vetés | 81 |
| Növényápolás | 83 |
| Érés és az aratás ideje | 84 |
| Aratás és szárítás | 86 |
| A mag leválasztása | 87 |
| Áztatás | 89 |
| Törés és tilolás | 91 |
| A sztahanovista gyakorlat | 92 |
| Kender | 94 |
| A kender felhasználása | 94 |
| A szovjet kendertermelés általános jellemzése | 94 |
| A kendertermelés sajátos területei és a kender terméshozama | 95 |
| A fontosabb kenderövezetek, éghajlati igények | 96 |
| Növénytani leírás, a különböző kenderfélék | 97 |
| A közönséges kender felváltása déli kenderekkel | 100 |
| Egyidőben érő kender | 103 |
| Növekedés | 104 |
| Vetésforgó | 105 |
| Trágyázás | 107 |
| Talajművelés | 112 |
| Vetőmag és vetés | 113 |
| Növényápolás | 117 |
| Aratás és cséplés | 117 |
| Kikészítés | 120 |
| Gyapot | 121 |
| Általános ismeretek | 121 |
| A gyapot elterjedése a Szovjetúnióban | 123 |
| Terméshozam | 124 |
| Termesztési igények | 125 |
| Növénytani leírása és fejlődése | 127 |
| Gyapotfajok | 128 |
| Fajták | 131 |
| A gyapot helye a vetésforgóban | 136 |
| Trágyaigény | 140 |
| A trágyázás ideje és módja | 144 |
| Talajművelés | 147 |
| A talaj tavaszi előkészítése | 149 |
| Öntözés | 150 |
| A vetőmag és előkészítése | 155 |
| Vetésmód | 157 |
| Vetőmagmennyiség, tenyészterület | 158 |
| Palántás művelés és pótültetés | 158 |
| Vetésidő | 159 |
| Növényápolás | 161 |
| Keresztirányú művelés | 164 |
| Állománysűrűség | 165 |
| Csonkázás | 167 |
| Sztahanovista agrotechnika | 169 |
| Betakarítás | 173 |
| A magvasgyapot kezelése és a mag feldolgozása | 176 |
| Új rostnövények | |
| Rostmályva | 176 |
| Selyemmályva | 181 |
| Hócsalán | 182 |
| Juta | 185 |
| Kaucsuknövények | 187 |
| Népgazdasági jelentőségük és főbb fajaik a Szovjetunióban | 187 |
| Kok-szagiz | 188 |
| Növénytani leírása | 188 |
| A gyökér anatómiai felépítése | 189 |
| Növekedés és fejlődés | 190 |
| A kok-szagiz természeti igényei, a termőterület megválasztása | 193 |
| A kok-szagiz rayonírozása és terméshozama | 193 |
| Trágyázás | 194 |
| Öntözés | 195 |
| A szántás mélysége | 195 |
| Vetésidő és vetés | 195 |
| Betakarítás | 198 |
| Dohány | 199 |
| A közönséges dohány és a kapadohány (mahorka) összehasonlítása | 199 |
| A dohány vetésterülete | 199 |
| A közönséges dohány és a kapadohány vegyi összetétele és minősége | 201 |
| Az éghajlat és az agrotechnika hatása a minőségre | 201 |
| A közönséges dohány termelése | 202 |
| A kapadohány termelése | 205 |
| A magyarországi dohánytermelés tapasztalatai | 206 |
| Dohányfajták | 206 |
| A dohány trágyázása | 207 |
| Dohányforgó | 210 |
| Dohánytalajok előkészítése | 211 |
| Dohánymelegágy munkálatai | 213 |
| Ültetés | 218 |
| A dohányföld kapálása | 221 |
| Szántóföldi kezelési munkálatok | 221 |
| Dohány tűzése és fűzése | 223 |
| Dohányszárítás | 228 |
| A szárazdohány kezelése és bedolgozása | 229 |
| Ipari dohánytermelés | 232 |
| Kapadohány termelése nikotingyártási célokra | 234 |
| Répafélék | 237 |
| Cukorrépa | 237 |
| Elterjedése | 237 |
| Terméshozama | 237 |
| Cukorhozama | 237 |
| Növénytani leírása | 239 |
| Gyökerének anatómiája és morfológiája | 241 |
| A cukor megoszlása a gyökérben | 241 |
| A cukorrépa biológiai sajátosságai | 243 |
| A gyökér vegyi összetétele | 244 |
| A szénhidrátok átalakulása a gyökérben | 245 |
| A répagyökér vizsgálati módszerei | 247 |
| A gyökér külseje | 248 |
| A cukortartalom növekedése | 248 |
| Egyéb sajátosságok megváltozása | 250 |
| A cukorrépa fajtái | 251 |
| A cukorrépanemesítés legújabb eredményei | 251 |
| Éghajlati igényei | 252 |
| A cukorrépa és a talajtípusok | 254 |
| A cukorrépa vetésforgója | 255 |
| A cukorrépa táplálóanyagszükséglete | 255 |
| Istállótrágyázás | 256 |
| Helyi trágyák | 258 |
| A műtrágyák | 260 |
| Alaptrágyázási adagok | 262 |
| Alaptrágyák | 262 |
| A bór- és mangántrágyák | 265 |
| Zöldtrágyázás | 266 |
| Sortrágyázás | 266 |
| A fejtrágyázás | 266 |
| A trágyák hatása a cukorrépa minőségére | 267 |
| A cukorrépavetésforgók trágyázása | 270 |
| Talajművelés | 271 |
| A vetőmag sajátosságai | 272 |
| A vetőmag előkészítése | 274 |
| Jarovizálás | 277 |
| Vetésidő | 279 |
| A vetés mélysége és módja | 280 |
| Állománysűrűség | 281 |
| Vetőmagmennyiség | 283 |
| A cukorrépa palántázása | 283 |
| Vetésápolás | 284 |
| A cukorrépa palántázása | 284 |
| Vetésápolás | 285 |
| A cukorrépa öntözése | 291 |
| A sztahanovisták tapasztalatai | 292 |
| A terméshozam előzetes becslése | 293 |
| A cukorrépa őszi súlygyarapodsa érés közben | 293 |
| A cukorrépa érettsége | 294 |
| A betakarítás | 295 |
| A szállítás | 296 |
| A cukorrépa tárolása a cukorgyárakban | 296 |
| A cukorrépa fagyasztása és szárítása | 297 |
| A cukorrépalevél és a kilúgozott cukorrépaszelet felhasználása | 298 |
| A dugvány és magtermelés | 298 |
| Cikória | |
| Gyökértermésű takarmánynövények (takarmányrépa, murokrépa, pasztinákrépa, karórépa, kerek- vagy tarlórépa) | 304 |
| Általános jellemzésük | 304 |
| Terméshozamuk, termelékenységük és termésük összetétele | 305 |
| A répafélék elterjedése | 311 |
| A répafélék helye a gazdaságban | 314 |
| Trágyázás | 316 |
| Talajművelés | 318 |
| Palántázás | 327 |
| Betakarítás | 331 |
| A takarmányrépa | 331 |
| Murokrépa | 336 |
| A pasztinákrépa | 336 |
| A karórépa és a kerek- vagy tarlórépa | 336 |
| Hüvelyesek | 337 |
| A hüvelyesek általános jellemzése | 339 |
| Borsó | 340 |
| Jelentősége és elterjedése | 340 |
| Terméshozam | 341 |
| Formák és fajták | 341 |
| A borsó természeti igényei | 343 |
| A borsó helye a vetésforgóban | 343 |
| Trágyázás | 344 |
| Talajművelés | 345 |
| Vetés | 345 |
| Kevert vetések | 345 |
| Növényápolás | 345 |
| Érés és aratás | 345 |
| Lencse | 346 |
| Jelentősége és elterjedése | 347 |
| Terméshozama | 347 |
| Természeti igényei | 349 |
| Morfológiai jellemzése és fajtái | 349 |
| A lencse helye a vetésforgóban | 349 |
| Trágyázás és talajművelés | 350 |
| Vetés és növényápolás | 350 |
| Aratás | 352 |
| Szeges lednek | 352 |
| Jellemzése és elterjedése | 353 |
| Terméshozama | 353 |
| Termelési eljárása | 355 |
| Csicseri borsó | 355 |
| Általános jellemzése | 356 |
| Termelési eljárása | 357 |
| Érés és aratás | 357 |
| Csillagfürt | 357 |
| Fajok és fajták | 362 |
| A csillagfürt helye a vetésforgóban | 362 |
| Trágyázás | 362 |
| A vetőmag előkészítése | 363 |
| Vetés és növényápolás | 363 |
| Zöldtrágyatermelés | 364 |
| Magtermelés | 365 |
| Az évelő (kanadai) csillagfürt termelése | 366 |
| A magyarországi csillagfürttermelés tapasztalatai | 366 |
| Keményhéjúság | 367 |
| Jarovizálás | 368 |
| Vetőmélység iránti érzékenység | 368 |
| Alkaloidatartalom és agrotechnika | 369 |
| Zöldtrágyázás | 370 |
| Kevertvetés | 372 |
| A fehérvirágú csillagfürt | 372 |
| A "keskenylevelű" vagy "kékvirágú" csillagfürt | 373 |
| A változékony csillagfürt | 373 |
| Az évelő csillagfürt | 373 |
| Betegségek és kártevők | 373 |
| Bab | 375 |
| Termelési körzetei | 375 |
| Terméshozam | 375 |
| Főbb fajai | 376 |
| Fajták | 378 |
| Termelési eljárása | 380 |
| Szója | 381 |
| Általános jelentősége | 381 |
| Termelési körzetei | 382 |
| Formák és fajták | 383 |
| Vetésforgója | 385 |
| Trágyázás | 385 |
| Öntözés | 386 |
| Talajművelés | 387 |
| Vetés | 387 |
| Növényápolás | 388 |
| Aratás | 389 |
| Földi mogyoró | 389 |
| Általános ismertetése | 389 |
| Fajták | 390 |
| Termelési eljárása | 391 |
| Takarmánynövények | 395 |
| Az évelő szálastakarmányok jelentősége és a szántóföldi füves vetések a Szovjetúnióban | 395 |
| Évelő pilangósok | 399 |
| Lóhere | 399 |
| Évelő lóherefajok | 399 |
| A vöröshere jelentősége | 400 |
| A lóhere elterjedése | 401 |
| A lóheretermelés természeti igényei | 402 |
| Legfontosabb alakjai és típusai | 402 |
| Az északi és déli lóheretípus összehasonlítása | 403 |
| A lóhere helye a vetésforgóban | 405 |
| A hasznosítás időtartama | 407 |
| Trágyázás | 408 |
| Vetőmag | 409 |
| Vetésmód | 410 |
| Vetőmagmennyiség | 413 |
| Növekedés és fejlődés | 414 |
| Ápolás | 415 |
| Szénakészítés | 415 |
| Magnyerés | 416 |
| A maglóhere betakarítása | 421 |
| Lucerna | 422 |
| Termelési jelentősége | 422 |
| Lucernatermelési módok | 424 |
| A lucerna fajai és alakjai | 425 |
| Élettartam és termés | 430 |
| Vegyi összetétel | 431 |
| Éghajlat és talajigény | 432 |
| Helye a vetésforgóban | 433 |
| Trágyázás | 434 |
| Öntözés | 435 |
| Talajművelés | 435 |
| Vetésmód | 435 |
| A vetőmag előkészítése, vetőmagszükséglet és vetési mélység | 438 |
| Vetésidő | 439 |
| Növényápolás | 439 |
| Betakarítás | 440 |
| Magtermelés | 441 |
| A lucerna nyári vetése | 444 |
| Baltacim | 445 |
| Általános jellemzés | 445 |
| Termelési körzetei, terméseredmények | 446 |
| Éghajlati és talajigénye, trágyázása | 446 |
| A baltacim vetésforgója | 447 |
| Termelési eljárások | 447 |
| Magtermelés | 448 |
| Somkóró | 448 |
| Kerepfélék | 453 |
| Leszpedéza (japán here) | 453 |
| Évelő pázsitfűfélék | 455 |
| Komócsin | 455 |
| Általános jellemzése, termelési körzetei és terméshozama | 455 |
| Termelési eljárások | 456 |
| Betakarítás | 456 |
| Magtermelés | 457 |
| Búzafű | 458 |
| Az egyes fajok botanikai és biológiai sajátosságai | 458 |
| Termelési eljárással | 460 |
| A búzafű szerepe a vetésforgóban | 463 |
| Amerikai búzafű | 464 |
| Csenkeszek | 465 |
| Perjék | 467 |
| Ebir | 469 |
| Réti perje | 471 |
| Árva rozsnok | 472 |
| Réti ecsetpázsit | 473 |
| Egyéves pillangós takarmányok | 474 |
| Egyéves takarmánynövények | 474 |
| Tavaszi bükköny | 474 |
| Alakjai és fajtái; termelési irányai | 474 |
| Vetésterülete, elhelyezkedése és terméshozama a Szovjetunióban | 475 |
| Termelési viszonyai, vetésforgója, trágyázása | 477 |
| A keverékek összetétele | 478 |
| Vetés | 480 |
| Ápolás és aratás | 480 |
| Őszi (szöszös) bükkönyv | 481 |
| Szeradella | 483 |
| Egyéves herefélék | 484 |
| Komlós lucerna | 484 |
| Egyéves pázsitfűféle takarmánynövények | 485 |
| Az egyéves pázsitfűféle takarmánynövények összehasonlítása | 485 |
| Mohar | 486 |
| Szudáni fű | 487 |
| Westerwoldi perje | 489 |
| Abesszin tőtippan | 490 |
| Silózható takarmánynövények | 490 |
| Kobakos növények | 492 |
| Zöld futószalag | 497 |
| Függelék | |
| A magyarországi paradicsomtermelés | 499 |
| Elterjedése és jelentőség | 499 |
| Növénytani leírás | 499 |
| Fajok, fajták | 500 |
| Termelési célok, a fajta kiválasztása | 502 |
| Paradicsom biológiai tulajdonságai és fejlődésének feltételei | 506 |
| A paradicsom szántóföldi termelése | 512 |
| Melegágyi palántanevelés | 512 |
| Ablaknélküli palántanevelés | 515 |
| A paradicsom állandóhelyre vetése | 516 |
| A palánták kiültetése | 516 |
| Ápolási munkák | 518 |
| Szedés | 519 |
| Szállítás | 519 |
| Magtermelés | 520 |
| A paradicsom betegségei | 521 |
| A magyar fűszerpaprika termesztése | 522 |
| Származása | 522 |
| Termesztő területe | 522 |
| Jelentősége | 522 |
| A paprika fajtái | 523 |
| A magyar fűszerpaprika növénytani és kémiai jellemzése | 524 |
| Igényei a természeti tényezők iránt | 529 |
| Öntözés | 530 |
| Elővetemény, vetésforgó | 530 |
| Tápanyagigény, trágyázás | 531 |
| Viljamsz-komplexus | 533 |
| Talajelőkészítés | 533 |
| Palántanevelés - közvetlen szántóföldi vetés | 536 |
| Ültetés, ápolás | 538 |
| Virágzás, érés, szedés, fűzés | 540 |
| Betegségek, kártevők | 541 |
| Irodalom | 543 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.