797.338

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A láng fellobban

Szerző
Grafikus

Kiadó: Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 223 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

Nyárády Gábor a fiatal írónemzedék tagja. Ez a könyv első nagyobb lélekzetű munkája. Megírását alapos és lelkiismeretes kutatómunka előzte meg, amelyről számot adnak a könyv végén olvasható jegyzetek is.
A regény a foszforos gyufa feltalálójáról, Irinyi Jánosról szól. Irinyi még húszesztendős sincs, amikor Bécsben, politechnikumi tanulmányai során rájön a zajtalan és ártalmatlan biztonsági gyújtó nyitjára. Találmányára azonnal lecsap Romer bécsi gyújtógyáros, aki megkapó szépségű leánya segítségével behálózza az ifjú feltalálót, hogy megszerezze tőle a szabadalmat.
A regény második része Irinyi pesti gyárának és annak az ádáz közéleti harcnak a történetét mondja el, amelyet Kossuth oldalán az iparosítás érdekében folytatott. Irinyi hősiesen küzdött a minden eszközt felhasználó konkurencia, a gyűlölködő céhek, a városi szervek bürokráciája, az uzsora és a maradi közszellem ellen, s ha gyára áldozatául is esett az ellenséges erőknek, a magyar ipar kibontakoztatásáért vívott harc... Tovább

Nyárády Gábor

Nyárády Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nyárády Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem