820.602

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Holt lelkek

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Kriterion Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 418 oldal
Sorozatcím: Horizont könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:

Fülszöveg

Csinos kis csézáján egy "nem túlságosan kövér, de nem is túlságosan sovány" férfi érkezik N. kormányzósági székhelyre. Megszáll a fogadóban, majd végiglátogatja a városka fontos embereit: a kormányzót, a törvényszék elnökét, a rendőrkapitányt, a szeszgyári bérlőt... Aztán a környék nemesi udvarházait veszi sorra, s a zsíros ebédek után meghökkentő üzleti ajánlatot tesz a házigazdáknak. Ám Csicsikov bricskája nemcsak N. kormányzósági városkában és környékén kavarja fel a port. Maga Gogol írta regényéről: "Puskin úgy találta, hogy a Holt lelkek tárgya azért is való nekem, mert teljes szabadságot nyújt arra, hogy hősömmel együtt egész Oroszországot bejárjam és rakásszámra gyártsam a legkülönbözőbb alakokat."
Gogol 1835-től 1852-ig, haláláig dolgozott a Holt lelkek-en. Regényét immár százhúsz esztendeje olvassák, s az utódok valamennyi nemzedéke megtalálja benne a számukra izgalmas, nyugtalanító mondanivalót.

Tartalom

Első rész5
Második rész245
Utószó (Mikó Krisztina)365

Nyikolaj Vasziljevics Gogol

Nyikolaj Vasziljevics Gogol műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nyikolaj Vasziljevics Gogol könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Holt lelkek Holt lelkek Holt lelkek

A lapélek enyhén foltosak.

Védőborító nélküli példány.

Állapot:
650 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba