A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző jubileumi évkönyve

(Budapest, XIII. Huba u. 7.)

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Iskolánk 1995-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. A 10 évvel ezelőtt kiadott évkönyvben az iskola akkori igazgatója, Székely György azzal a gondolattal fejezte be előszavát, hogy reméli a... Tovább

Előszó

Iskolánk 1995-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. A 10 évvel ezelőtt kiadott évkönyvben az iskola akkori igazgatója, Székely György azzal a gondolattal fejezte be előszavát, hogy reméli a centenáriumi évkönyv kiadását.
Iskolánk megérte ezt a szép kort, miközben jelentős változásokon ment át. A tanulók száma jelentősen megnőtt, mintegy megduplázódott a korábbi évekhez képest. Igazodva a társadalomban lezajlott változásokhoz, 8 évvel ezelőtt megkezdődött a szakközépiskolai képzés: azóta már több, mint ezer tanuló tett érettségi képesítő vizsgát.
Az elmúlt években lezajlott, illetve részben ma is folyamatban lévő privatizáció következményeként jelentősen nőtt az iskola szakmunkás tanulóinak gyakorlati képzést biztosító cégek száma. A szakmai képzés színvonalát emeltük az iskola épületében létesült tankonyhákkal, tanéttermekkel.
A nyelvoktatáshoz nélkülözhetetlen nyelvi laboratórium és a ma már szinte minden munkaterületen működő számítógépek ismeretéhez szükséges számítástechnikai szaktanterem jelzi az utóbbi évek fejlődését.
Felnőtteknek szervezett szakmunkásképző tanfolyamaink évek óta népszerűek. Ezt bővítettük a munkanélküliek átképzős tanfolyamaival, ezzel is igazodva a munkaerőpiac igényeihez.
Hogy a jövő még milyen változásokat követel, ma még nem tudjuk, de azt igen, hogy a környezet változásaihoz igazodva lehet csak a jövőben is megőrizni iskolánk nevét, jó hírét.
Tantestületünk az utóbbi években rendszeresen vesz részt továbbképzésben, nemcsak belföldön, de sokan közülük külföldön is. Egyre több pedagógusunk érzi a szakmai tudás növelésének szükségét, iratkozik be egyetemi, vagy más jellegű továbbképzésre.
Tanulóink egy része a felsőfokú oktatási intézményekben találja meg a továbbtanulás lehetőségét, mások éppen iskolánkban szereznek magasabb fokú képesítést. Kívánom, hogy e tanáraink és tanulóink példáját sokan kövessék a következő években, a nálunk végzett tanulók legyenek büszkék iskolájukra, legyenek szakmájuk sokoldalú szakemberei, akik szívesen gondolnak vissza az itt töltött évekre. Vissza

Tartalom

Müller Károly: Bevezető3
Éliás Tibor: Egy halhatatlan cukrász, Dobos C. József11
Dr. Kenderesi Mihály: Iskolánk története15
Az iskolánkban tanulható szakmák35
Szántó Dénes: Szakács szakma35
Párkány Mihály: Felszolgálói szakma40
Dr. Dunszt Károly: Cukrász szakma43
Dr. Szántó Tamásné: Vendéglátóipari eladó szakma47
Amit mindenkinek tanulnia kell49
Dezsényi Zsófia: Magyar nyelv és irodalom49
Dezsényi Zsófia: Történelem51
Jármy Miklósné: Idegen nyelvek53
Ronkai Marianna: Matematika54
Gyúró József: Fizika55
Bereczkné Tóth Judit: Élelmiszerismeret57
Molnár Miklósné: Biolgóia58
Dr. Őrfi Lászlóné: Kémia60
Jánosi Rezsőné: Vendéglátóipari ismeretek60
Kemenes Péter: Iskolánk sportélete61
Piroska Györgyné: Hagyományaink63
Nyitó Gyöngyvér: Mindig örömmel jövök ids...65
Dr. Dunszt Károly: Gyakorlati oktatás és kapcsolataink a munkahelyekkel74
Párkány Mihály: Külföldi kapcsolataink75
Adamecz Péter: Utazásunk Svédországba78
Klein Gábor: Göteborgi tavasz81
A Gastropedagógia Alapítvány85
Az iskola dolgozói a jubileumi évben87
1995-ben végzett tanulóink93
Az 1995/96-os tanévre beiratkozott tanulók97
A Jubileumi Évkönyv kiadásának támogatói117
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv