kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szent István Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 231 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 29 cm x 21 cm |
| ISBN: | |
| Az élelmiszergyártás mikrobiológia alapjai | 1 |
| A mikroorganizmusok általános jellemzése | 1 |
| Az élelmiszerfogyasztás táplálkozás-élettani alapjai | 9 |
| Alaptápanyagok | 9 |
| Kiegészítő tápanyagok | 12 |
| Élelmiszeripari alapműveletek és folyamatok | 19 |
| Alapfogalmak | 19 |
| Az élelmiszeripari műveletek osztályozása | 20 |
| Az egyes műveletek csoportosítása | 21 |
| Állati eredetű, valamint állati és növényi eredetű alapanyagot felhasználó iparok technológiája | 48 |
| Húsipari technológia | 48 |
| A húsfeldolgozás nyersanyaga: a vágóállat | 49 |
| A hús szerepe az emberi táplálkozásban | 51 |
| Az állatvágás és a húsfeldolgozás technológiája, melléktermék feldolgozása | 51 |
| Baromfiipari technológia | 62 |
| Az ipar nyersanyagai és adalékanyagai | 62 |
| A baromfiipar termékei | 64 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 67 |
| A baromfifeldolgozás technológiája | 67 |
| Tejipari technológia | 72 |
| Az ipar nyersanyagai, a tej árhoz kapcsolt minőségi átvétele | 72 |
| A tejipar termékei és melléktermékei | 75 |
| A tej és tejtermékek szerepe az emberi táplálkozásban | 79 |
| A tej és a tejtermékek gyártástechnológiája | 80 |
| Konzervipari technológia | 87 |
| Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai | 87 |
| Az ipar termékei és melléktermékei | 89 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 90 |
| A konzervipari gyártástechnológia | 90 |
| Hűtőipari technológia | 101 |
| Az ipari nyersanyagai | 101 |
| Az ipar termékei | 101 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 102 |
| Az élelmiszerek fagyasztásának technológiája | 102 |
| Növényi eredetű alapanyagot felhasználó iparok technológiája | 112 |
| Gabonaipari technológia | 112 |
| Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai. A nyersanyagok árhoz kapcsolt minőségi átvétele | 112 |
| A gabonaipar termékei, melléktermékei | 113 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 128 |
| Sütőipari gyártástechnológia | 129 |
| Növényolajipari technológia | 135 |
| Az ipar nyersanyagai, főbb segéd- és adalékanyagai. A nyersanyagok minőségi átvétele | 137 |
| A főbb növényolajipari termékek és melléktermékek jellemzői | 138 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban, illetve az állattakarmányozásban | 139 |
| Gyártástechnológia | 140 |
| Csomagolás | 149 |
| Cukoripari technológia | 150 |
| Az ipar nyers- és segédanyagai. A cukorrépa minőségi átvétele | 150 |
| Az ipar termékei és melléktermékei | 151 |
| A cukor szerepe az emberi táplálkozásban | 153 |
| A cukorgyártás technológiája | 153 |
| Édesipari technológia | 161 |
| Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai | 161 |
| Az ipar termékei | 166 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 167 |
| Édesipari technológiák | 167 |
| Az édesipari termékek csomagolása | 178 |
| Söripari technológia | 180 |
| A söripar nyersanyagai, a nyersanyagok árhoz kapcsolt minőségi átvétele | 180 |
| Az ipar termékei, melléktermékei | 181 |
| A söripari termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 182 |
| A sörgyártás technológiája | 183 |
| Sörgyártás | 187 |
| Csomagolóanyag típusok és jellemző csomagolási eljárások | 192 |
| Borászati technológia | 193 |
| A borászat nyersanyagai, adalék- és segédanyagai | 193 |
| A borászat termékei és melléktermékei | 195 |
| A bor szerepe az emberi táplálkozásban | 196 |
| A borászat technológiája | 197 |
| A borok csomagolása, palacktípusok | 205 |
| Szeszipari technológia | 206 |
| Az ipar alapanyagai, adalék- és segédanyagai | 207 |
| Az ipar termékei és melléktermékei | 209 |
| A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 211 |
| A szeszipari termékek gyártástechnológiája | 211 |
| Csomagolóanyag-típusok és jellemző csomagolási eljárások | 221 |
| Élelmiszerek csomagolása | 222 |
| A csomagolás célja | 222 |
| A csomagoláson megjelenő cimkék, feliratok funkciói | 223 |
| Csomagolóanyagok gyűjtő és szállítói csomagolásokhoz | 225 |
| Környezeti kérdések | 225 |
| Élelmiszer - minőségügy | 226 |
| Az élelmiszerminőségről | 226 |
| A minőség értelmezésének kiterjesztése | 227 |
| A minőségellenőrzéstől a minőségbiztosításig | 227 |
| A rendszerszabványok megjelenése | 228 |
| Az élelmiszer ártalmatlanságának biztosítása | 228 |
| Az állam szerepe az élelmiszerbiztonság fenntartásában | 229 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.