A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Jógakonyha

Indiai, kínai, japán tradíciók, makrobiotikus receptek

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-232-079-4
Megjegyzés: A könyv 71 fekete-fehér ábrával, fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél."
Weöres Sándor
Egy ismeretlne étkezési kultúrával találkozni élvezetes és... Tovább

Előszó

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél."
Weöres Sándor
Egy ismeretlne étkezési kultúrával találkozni élvezetes és hasznos is. Olvastam egy cikket, amelyben az állt, hogy egy nyugati országban felmérték az európai országok turisztikai előnyeit, hátrányait, és ezeket valamely sajátos pontrendszer szerint értékelték. Hazánk igen kedvezőtlen pontszámot kapott, kosztunk "elnyerte" az egyhangú és az egészségtelen jelzőt is. Hiányolták a diétás, a kímélő és a vegetárius étkezési lehetőségeket.
Ha társaságban szóba kerül, hogy vegetárius módon étkezem, nem fogyasztok húst, zsírt, tojást, sőt, hogy napi teendőim mellett rendszeresen átlagosan egy órát szentelek jógagyakorlásnak, majd minden esetben elhangzik a kérdés: - Hogy bírod? - és ugyanekkor a hitetlenkedés jelei tükröződnek az arcokon.
Ez természetes emberi reakció. Minden olyan életvitel, amely távol áll tőlünk - szokatlannak tűnik, meglepetést, megdöbbenést, sőt hitetlenkedést is kivált.
Mellesleg szólva soha nem tapasztaltam elnéző hitetlenkedést, ha arról folyt a szó, hogy valaki naponta elszív három doboz cigarettát, megeszik egy ültében egy fél ökröt, vagy megiszik esténként egymagában egy üveg pálinkát. A hatás az esetek többségében inkább elismerő, mintha azt fejezné ki, hogy ez igen, ez aztán ember a talpán! A közhangulat nálunk - ki tudja miért - általában a virtust helyezi a diszciéoína fölé. Pedig ebből általában inkább baj származik. Vissza

Tartalom

Ajánlás7
Bevezetés9
Mit egyen a jógázó?11
Gabonafélék12
Zöldségfélék15
Tejtermékek15
Táplálkozási tanácsok16
A helyes diéta18
Menüjavaslatok20
Étrendmódosítások21
A sütés-főzésről23
Hogyan ellenőrizhetjük, hogy helyesen táplálkozunk-e?24
Évezredes indiai hagyományok27
Írott szabályok28
Bhagavad gita28
Satkarmaszangrahah29
Hathapradipika29
Gheranda szamhitá29
Az ajurvéda30
Hagyományos jógaétkezés31
Az ásramok főztje32
Kínában és Japánban: só-zsin-dzsori, sokujo, Európában: makrobiotika33
Szervezetünk kálium-nátrium háztartása34
Arányok39
Makrobiotikus nyersanyagok40
Erdő-mező asztalt terít41
Néhány főzésre különösen alkalmas növény49
Mi vásárolható és hol?49
Gyökérfélék51
Hajtások, levelek, virágok52
Egyéb nyersanyagok53
Jógagyakorlatok emésztőrendszeri bántalmakban szenvedőknek57
Mielőtt az edény a tűz fölé kerül67
Gabona alapú ételek72
Zöldségételek88
Mártások, krémek101
Levesek103
Desszertek107
Italok111
Minilexikon
Végszó (az orvos véleménye a jógaétrendről)119
Irodalom125
Receptkereső129
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Jógakonyha Jógakonyha Jógakonyha Jógakonyha Jógakonyha

A gerinc megtört, a lapélek foltosak.

Állapot:
2.480 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv