A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagykunsági ízek

Hagyományos és mai ételek

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Timp Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 131 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-00-3698-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Gazdagodó konyhakultúránk értékét növeli, hogy nem szakít a hagyományokkal, a néprajzi tájak örökségével. Ennek a könyvnek a különlegessége abban van, hogy tudatosan vállalja a nagykunsági és tágabb környezetének, a Hortobágy "mellyéki" ízek bemutatását. Mindez nem néprajzi leírás, hanem a mai konyhatechnikára épülő, a mai ízléshez közelítő receptek gyűjteménye, melyben ott van az örökség, a múlt tapasztalatainak felhalmozódása. A könyv értékét növelik a képek, melyek ízeket, illatokat, a látványt is közel hozzák az olvasóhoz.

Tartalom

Birkaételek
Hagymás vér24
Birkapörkölt, birkapaprikás, juhászos birka34
A birkagulyás35
Vágott bárányleves36
A káposztás birka36
Birkaragu36
A köleskásás birka37
A rizses birka37
Rántott bárányborda karfiollal38
Töltött bárány38
Sült báránycomb, paradicsomos mártással38
Rántott báránycomb39
Báránybordák gombával és dúsított fehérmártással39
Tejfölös ürü- vagy báránytokány40
Töltött birka- vagy ürükarajszeletek40
Báránybordák hagymamártással40
Birkacomb juhsajtos mártásban40
Bárány nyárson sütve41
Párolt bárány- vagy ürücomb I-II.44
Gyenge bárányherepörkölt44
Roston sült ürüborda44
Báránykockák pöszmétével45
Savanyú bárányfejleves46
Ételek sertéshúsból
Káposztáshús50
Orjaleves50
A hurka és a kolbász51
Csepleszes májas52
Kemencés disznósajt55
Fokhagymás fehérkolbász56
A borsos, paprikás kolbász56
Espékes leves56
Zsúfos leves56
Töltött káposzta57
Sertéspörkölt galuskával58
Sonka pácolása, füstölése58
Tejes szalámi59
Füstölt kenőmájas I-II60
Fehér, tüdőshurka60
Füstölt disznófarok és -fej sárgarépa-főzelékkel61
Füstölt oldalas és kolbász savanyú káposztával sütve61
Rántott sertésborda62
Kolbásszal töltött disznókaraj62
Galuskával szűzpecsenye62
Köménymagos, bőrös sertéskaraj62
Körömpörkölt63
Paprikás, tejfölös bordaszeletek64
Sertéstokány64
Töltelékkel burkolt sertéscomb65
Mangalica malacsült67
Fasírozottak, vagdalt húsok68
Vese velővel és tojással68
Pirított sertésmáj68
Gombával töltött oldalas68
Töltött sertésdagadó69
Főtt tojásokkal töltött sertéskaraj69
Töltelékkel bevont sertésborda69
Sertésvese velővel töltve70
Darált hússal töltött sertésláb70
Húsos laska70
Kirántott sertéslábak70
Pirított, párolt sertéscsülök70
Sertéskocsonya I-II.71
Tüdős derelye72
Sertéspaprikásos húsgombóc72
Töltött karalábé72
Szalontüdő73
Töltött paprika74
Sertésmáj sörtésztába sütve74
Sonkaszeletekkel töltött tarja75
Savanyúságok, befőttek
Kovászos uborka télire76
Sós-vizes uborka I-II.77
Töltenivaló paprika77
Sárgadinnyebefőtt77
Marhaételek
Borjú- és marhapaprikás82
Marhalábszárpörkölt85
Marhagulyásleves86
Pacalpörkölt86
Ököruszályleves88
Tejfölös marhatokány88
Sült tehéntőgy88
Tejfölös tőgyepörkölt88
Velővel sült borjúmáj88
Hortobágyi palacsinta89
Hagymás rostélyos90
Serpenyős rostélyos90
Gombás rostélyos90
Zöldséggel töltött rostélyos90
Kolbásszal töltött felsál90
Bio borjújava Jóasszony módra91
Gombával töltött rostélyos92
Vadas vesepecsenye vagy hátszín92
Vagdalt marhahúsból92
Töltött marhanyelv gombamártással92
Füstölt szalonnába töltött bélszín93
Szürkemarha-borjú pusztai szűzfalatok93
Levesek és egyéb ételek
Lacsuhaleves98
Lebbencsleves99
Öreglebbencs100
Az öhön101
Galaburgyi101
Pirított öreglebbencs, túróval102
Öreglebbenccsel fordított kása102
Tejbelebbencs102
Vágott lé103
Paprikás krumpli103
Móring108
Gyöngyileves108
Hagymaleves108
Savanyú krumplileves109
Savanyú tojásleves109
Galuskaleves109
Fokhagymás krumplileves109
Tarhonyaleves109
Reszelttésztaleves110
A padlutyka110
Töltött padlutyka110
Köménymagos leves110
Birsalmás szárnyasaprólékleves111
Kötöttgaluska-leves112
Gyenge, zöldséges galambleves, csigatésztával112
Főtt galambok, felvert tojással114
Csigatészta készítése115
Paszulyleves115
Pöszmételeves füstölt hússal116
Kacsasült117
Kakaspörkölt117
Csirkepaprikás krumplival117
Tyúkos káposzta (cigány káposzta)117
Ludaskása118
Lencsefőzelék118
Zúzapörkölt118
Sütemények
Tepertős pogácsa119
Farsangi fánk120
Hamar pite120
Ferdinánd I-II120
Rétesek, rétestöltelékek122
Vízen kullogó123
Szilvalekvárfőzés124
Szilvalekváros palacsinta124
Lekváros derelye124
Hájas tészta124
Kásás béles125
Parasztkifli125
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv