1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pártcsoportbizalmiak kézikönyve

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Szocialista Munkáspárt Országos Szakipari Vállalat Bizottsága
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 117 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 500 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Bizalmi Elvtárs ! A fejlett szocialista társadalom épitésének jelenlegi szakasza új, megnövekedett feladatok megoldását igényli, melyeket a Magyar Szocialista Munkáspárt XI. kongresszusa... Tovább

Előszó

Kedves Bizalmi Elvtárs ! A fejlett szocialista társadalom épitésének jelenlegi szakasza új, megnövekedett feladatok megoldását igényli, melyeket a Magyar Szocialista Munkáspárt XI. kongresszusa jelölt meg, és követelményként állit a párttagok és pártalapszervezetek elé. E magasabb követelményeknek csak úgy tudunk megfelelni, ha céltudatosan törekszünk munkamódszereink fejlesztésére a politikai irányitó, nevelő, szervező és ellenőrző tevékenység színvonalának állandó emelésére.
Feladataink szinvonalas megoldásában kulcsfontosságú szerepük van a pártcsoportoknak, és e mikroközösségek vezetőinek, a bizalmiaknak.
A fejlődés jelenlegi szakasza messzemenő önállóságot, öntevékenységet és kezdeményezést igényel a pártcsoport bizalmiaktól. Megfelelő készséggel kell rendelkezniük a felsőbb pártszervek határozatainak helyi alkalmazására, a kérdések idejében történő felvetésére és megoldására. Ugyanakkor azonban kellő jártassággal kell rendelkezniük a pártmunka gyakorlati módszereinek, formáinak alkalmazásában, mert ez nélkülözhetetlen a kitűzött célok hatékony és eredményes megvalósításához.
Kiadványunk a pártcsoport munka gyakorlatát igyekszik megkönnyiteni azzal, hogy összefoglalja a pártmunka fő gyakorlati kérdéseit általános és bevált módszereit, amelyeket a párttagok hasznosithatnak politikai munkájuk során, a párt vezető szerepének helyi érvényesítésében. Az elvi összefüggéseket csak olyan mértékben tárgyalja, amennyi a gyakorlati tennivalók megértéséhez, a helyes módszerek kialakításához szükséges. Ehhez a munkához kívánunk a pártmunka "első vonalában" tevékenykedő elvtársaknak segítséget nyújtani, melynek végzéséhez sok sikert, erőt, egészséget kívánunk. Vissza

Tartalom

Előszó 3
I. Fejezet: A párttagok kötelessége 9
II.: A párttagok eszmei-politikai nevelésének, magatartása fejlesztésének követelményei
és feladatai 17
III.: A párt vezető szerepe a szocializmus épitésében 26
IV.: A pártcsoportok helye és szerepe a pártalap szervezetben 33
V.: A pártcsoport feladatai 42
VI.: Az agitációs-propaganda és információs munka a pártcsoportban 52
VII.: A pártcsoport bizalmi feladatai 66
VIII.: A pártmegbizatásokról 75
IX.: A párttagfelvételi munka főbb feladatai 84
X.: A pártmunka mozgalmi jellegének erősitése 93
XI.: A pártfegyelemről 98
Ajánlások 107
Irodalomjegyzék 113
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv